Çorum ilk 3’te, yeni gelir kapısı oldu

Çorum’un çörekotu ekiminde Uşak ve Burdur’dan sonra üçüncü sbırada yer aldığı belirtildi.

22 Ağustos 2022 Pazartesi 15:43
Çorum ilk 3’te, yeni gelir kapısı oldu

Çorum’un çörekotu ekiminde Uşak ve Burdur’dan sonra üçüncü sırada yer aldığı belirtildi. Kentte çörekotu üretimi yeni bir gelir kapısı oldu.

ALACA VE SUNGURLU ÖNCÜ

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı’nın verdiği bilgilere göre;  Son yıllarda ürün desenindeki değişimle beraber, Alaca ve Sungurlu ilçelerin köylerinde çörekotu ekim alanı artırıldı. Alaca ilçesinde çoğunlukla Örükaya, Çöplü, Beşiktepe, Kapaklı, Çal köylerinde 8000 dekar alanda üretim yapılıyor. Sungurlu ilçesinde Kavşut, Tuğcu, Mahmatlı, Kırankışla ve Tokullu köylerinde 6000 dekar alanda ekim yapılıyor. Ülkemizde çörekotu tarımının yapıldığı iller arasında Uşak ve Burdur’dan sonra Çorum üçüncü sırada yer alıyor.

HEDEF BİR NUMARA OLMAK, PAZAR PAYINI ARTIRMAK

Öte yandan Alaca ve Sungurlu çiftçileri münavebeye uygun yapısı nedeniyle çörekotunu nadasa bırakmadan ekerken, geliri üreticileri memnun ediyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çörekotu ekimini tüm çiftçilere öneriyor. Çorum, tarıma dayalı sanayide kullanımı nedeniyle çörekotu üretiminde birinci sıraya yerleşmeyi yerleşerek pazarda daha iddialı konuma gelmeyi hedefliyor.

Son Güncelleme: 22.08.2022 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2022-08-22 15:59:18

Tarımdan anlamayan fırıldak hala Çorum Tarımını idare ediyor, cok yazık, köyündeki Özel İdare fidanlığını batıran daha neler yapacak?

Avatar
İskilip 2022-08-23 11:28:42

Çörek otu projesini yapan Mühendisi Bayat a sür, sonrada çık projeye sahip çık, hadi oradan yemezler, Serkan bey, sarı fırıldağın şerrinden memleketine gitti, aynı film İskilip te vizyona kondu, sen nasıl müdürsun dairede çalışan mühendisler kıyıma uğruyor, Çorum level atlayacak miş, nah atlar, hayatınız film olmuş.

Avatar
Secaatin gül 2022-08-23 23:27:09

müdür mu olur demeyin oluyor .

banner165