Çorum Şeker'le ilgili yeni bir iddia

Çorum Şeker Fabrikası devredilmeden önce Türk Şeker'in deposuna gönderilen malzemelerin fabrikanın yeni sahibine iade edildiği iddia edildi.

30 Ekim 2018 Salı 18:55
Çorum Şeker'le ilgili yeni bir iddia

Safi Holding’e satılan Çorum Şeker Fabrikası devredilmeden önce, satışa konu olmayan ve kayıtlarda görünmeyen malzemeler Türk Şeker’in Ankara’daki merkez ambarına gönderildi. Ancak fabrikanın devrinin ardından bu malzemelerin fabrikanın yeni sahibine iade edildiği iddia edildi.

Milli Gazete’de yer alan habere göre, Türk Şeker, satılan şeker fabrikalarının daha önce merkez ambardan talep ettiği ancak kampanya dönemlerinde ihtiyaç olmadığı için kullanılmayan kayıtlı ve kayıtlı olmayan malzemelerin listesi çıkarılarak, kullanılmayan bu malzemelerin Türk Şeker’in Ankara’daki ambarına geri gönderilmesinin istendiği ileri sürüldü.

Fabrikadaki kısım ustaları da kendi birimleriyle ilgili listeleri çıkararak genel müdürlüğe bildirdi. Bildirilen bu listeler doğrultusunda da Çorum Şeker Fabrikası’nda satışa konu olmayan malzemeler Ankara’daki merkez depoya gönderildi.

Milli Gazete’nin iddiasına göre, fabrikanın devrinin hemen ardından Ankara’daki merkez depoya gönderilen malzemeler fabrikanın yeni sahiplerine iade edildi. Gazetenin haberinde bu tasarruf sert bir dille eleştirildi.

Son Güncelleme: 30.10.2018 20:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2018-10-31 07:50:46

Bu İddia özelleştirilmiş diğer şeker fabrikaları için de ifade edildi bakanlık tarafından hiç bir tekzip olmadığı., Ben Çorum sevdalısı olarak ne çimento fabrikası ne de Şeker fabrikasinin satılmasına gönlüm razı olmadı.