Çorum'un ihracatına Sungurlu dopingi

Çorum’un Sungurlu ilçesinde buluna9n savunma sanayi yatırımları Çorum'un ihracatında devler ligine yükselmesinde önemli katkı sağlayacak.

04 Ocak 2023 Çarşamba 13:24
Çorum'un ihracatına Sungurlu dopingi

Çorum’un Sungurlu İlçe Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapımı devam eden savunma sanayi yatırımlarının faaliyete geçmesiyle, ihracatta bölgesinde rekorlar kıran Çorum, devler ligine çıkacak.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin girişimleriyle OSB’ye barut, fişek ve kapsül fabrikalarının temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Ağustos’ta atılmıştı. 6 milyar liralık bir değere sahip fabrikaların önümüzdeki aylarda üretime geçmesi hedefleniyor.

2 bin 500 kişinin çalışacağı ve ürettiklerinin çok önemli bir kısmını ihraç edecek fabrikalar, 3-4 milyar liralık bir ihracat ve üretim potansiyeline sahip olacak.

Çorum, 2022 yılında 987 milyon 311 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre, geçtiğimiz yıl 1 milyar 123 milyon 926 bin dolarlık ihracatıyla rekor kıran ve Türk ekonomisinde bir dönem ‘Anadolu Kaplanı’ olarak gösterilerek rol model olan Çorum, 2022 yılında ihracatçı iller arasında 4 basamak daha yükseldi.

Savunma sanayi merkezi haline gelecek olan Sungurlu, Çorum’un ihracatını daha da yükselterek ülke ekonomisine katkısını artıracak.

Son Güncelleme: 05.01.2023 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-01-04 16:31:17

Çorum için çok güzel girişimler, emeği geçenlerden Allah Razı Olsun. Çorum'un diğer ilçelerine de fabrikalar kurulur İNŞALLAH. Çorum'un en büyük ve önemli eksikliği HAVALİMANI VE DEMİRYOLU 'dur. Çorum Türkiye de her zaman İHRACATI'nı yükselten ŞEHİR'dir. TÜRKİYE de ÇORUM YATIRIMLAR da en fazla haksızlığa uğrayan ŞEHİR'dir. Çorum' un elinden HAVALİMANI VE DEMİRYOLU aldılar komşu ŞEHİRLERE verdiler. İhracat ile alakası olmayan Şehir'lere hem HAVALİMANI hem de DEMİRYOLU yapacaksın, Çorum'a HAVALİMANI israf diyeceksin. Bunun neresi ADALET, neresi KALKINMA'dır. Çorum her zaman Üvey evlat muamelesi görmektedir. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Kaleli 2023-01-05 02:01:18

Çorumlu uyumuyo sabrının mükafatını görüyor buda adaletle kalkınmayla oluyor anlayanlara ......

Avatar
Kaleli'ye cavap 2023-01-05 20:00:01

Komşu ŞEHİRLERE git, gez, gör uyutuyorlarmı, uyutmuyorlarmı GÖRÜRSÜN. ANLAYANA.....

Avatar
Sungurlu 2023-02-02 12:33:27

Çorum'a yine de havaalanı yapılmayacak mı??????????!!!!!!!