Çorum’da fiyat denetimi

Çorum Ticaret İl Müdürlüğü koronavirüs salgını kapsamında haksız rekabeti önlemek amacıyla bir dizi denetimler yaptı.

06 Nisan 2020 Pazartesi 13:58
Çorum’da fiyat denetimi

Valilik Çorum Ticaret İl Müdürlüğü koronavirüs salgını kapsamında haksız rekabeti önlemek amacıyla bir dizi denetimler yaptı.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre; girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen, bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapılmasının önüne geçilmesi amacıyla yapılan denetimlerde 4 firma hakkında işlem yapıldı.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “COVİD-19 salgını nedeniyle, son zamanlarda sağlık ve temizlik ürünleri (dezenfektan, maske, kolonya vb.) ile temel gıda maddelerinde meydana gelen haksız fiyat artışlarından dolayı, bakanlığımızca başlatılan denetimler çerçevesinde, valiliğimiz tarafından; Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde, Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Müdürlüğü personellerinden oluşturulan komisyonca; ilimiz merkezinde, eczaneler, ecza depoları, parfümeri, kozmetik temizlik ürünleri perakende ve toptan satıcıları olmak üzere toplam 62 firmada, koruyucu maske, dezenfektan, kolonya, temizlik malzemesi vb. 136 üründe, market, şarküteri, manav, gıda toptancıları ile sebze halinde olmak üzere 37 firmada, un, yağ, şeker, makarna, sebze, meyve vb. 53 ürün denetimi gerçekleştirilmiş; 06/03/2020-06/04/2020 tarihleri arasında toplam 99 firmada 189 ürün için yapılan denetimler neticesinde, haksız fiyat artışı uyguladığı tespit edilen 4 firma, gerekli yaptırımlar uygulanmak üzere bakanlığımıza bildirilmiştir. İlimizde faaliyet gösteren esnaf ve işletmelerin faaliyetleri aksatılmadan denetimlerimiz titizlikle devam etmektedir.”

Son Güncelleme: 07.04.2020 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ellerinize sağlık 2020-04-06 15:55:17

çok teşekürler

banner165