Çorum’da zeytin hasadı

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde alternatif tarım için yetiştirilen zeytinler hasat edilmeye başlandı.

28 Ekim 2020 Çarşamba 14:38
Çorum’da zeytin hasadı

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde alternatif tarım için yetiştirilen zeytinler hasat edilmeye başlandı.
Yaklaşık 20 yıl önce Osmancıklı bir girişimci tarafından alternatif tarım için dikilen zeytin ağaçları bu yılda meyve verdi. Çiftlikler Mahallesi’nde ki arazisinde 250 adet zeytin ağacı yetiştiren Bilal Çevrim zeytin hasadına başladı.
Osmancık’ın zeytin yetiştiriciliğine elverişli arazi ve iklim yapısına sahip olduğunu belirten Çevrim, hasat ettiği zeytinleri kendi imkanları ile işleyerek sofralık hale getirirken ailesinin ve çevresinin zeytin ihtiyacını da karşılıyor. Çevrim, çiftçilerimizin de yeni zeytin bahçeleri kurmalarının teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, belediye işbirliği ile ilçenin birçok noktasına zeytin fidanlarının dikildiğini söyledi.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rafattine cevap 2020-10-29 15:22:42

Yaklaşımımız tamamen ön yargı.
Zeytin ağacının meyve vermesi için kış aylarında ısının maksimum eksi 8 dereceyi geçmememesi gerekiyor. Eskiden Kızılırmak havzasında kışın hava eksi 15 ve 20 şeri bulurdu. Sanırım küresel ısınmanın etkisi ve çe redeki Ibruk barajı, Kargı Hes ve Boyabat barajının da etkisi ile kış aylarında artık eksi sekiz ve sokyzun altına ısı düşmüyor. Dolayısı ile rakımı 420 metre olan Osmancık ve rakımı 380 metrelerde olan Kargı bu alternatif tarıma uygundur ve uygun tür aşılanması yapılırsa sonuç alınır. Hatta uzun yıllardan bu yana Kargı da zeytin üretimi cari değil kışlık ihtiyaç olarak yapılmaktadır.

Misafir Avatar
Tarımsal üretim önemli iştir. 2020-10-29 16:03:14 @Rafattine cevap

Zeytin ağacı dikilsin,gerekirse çiftçi kendi ihtiyacını karşılasın.Bu bile kazançtır.Alternatif olan tüm tarımsal faaliyetler desteklenmeli ve teşvik edilmeli.Benim arazim olsa,ben bile bu işe teşebbüs ederim.

Beğenmedim! (0)
Avatar
İsmet kutlu 2020-10-28 20:20:27

Zeytini vorumosmancıkta yetiştiren işletmeciye canı gönülden teşekkürederim

Avatar
Refattin 2020-10-28 21:24:13

Zeytib hasati dedikleri bir tabak zeytin. Site sirf laf olsun diye haber yapiyor. Dodurda'nin Çiftlik koyunde de hasat basladi bilginiz olsun. Tanidigim biri var. Bi agaci var topladi onu :)

Avatar
Bora 2020-10-29 21:16:30

Çorum Sinop yakın 1000 yıllık zeytin agaçı var

Avatar
Hüseyin 2020-10-30 20:55:24

Öncelikle bu arkafaşı teprik ederim, fakat Türkiyenin dörd biryanı zeytin ve zeytin üreticisi fiyatlardan memnun değil orta Anadolu ya uygun bir ürün yetiştirmek faha karlı olabilir