Çorumlu Vali'nin sözleri gündem oldu

‘Yaklaşık 4 bin TL maaş veriyorlar. Ancak çalışacak eleman bulunamıyor ya da iş beğenmiyorlar" sözleri gündem olan Amasya Valisi hemşehrimiz Mustafa Masatlı’ya sektörden destek geldi.

15 Ekim 2021 Cuma 10:49
Çorumlu Vali'nin sözleri gündem oldu

‘Yaklaşık 4 bin TL maaş veriyorlar. Ancak çalışacak eleman bulunamıyor ya da iş beğenmiyorlar" sözleri gündem olan Amasya Valisi hemşehrimiz Mustafa Masatlı’ya sektörün kanayan yarasına değindiği için teşekkür eden Amasya Mermer ve Madenciler Derneği Başkanı Ufuk Şeker, “Bölgemizde 20’nin üstünde mermer ve maden sektöründe faaliyet gösteren firma bulunmaktadır. bin 500’den fazla kişi de istihdam edilmektedir. Şu an 200 kişiye hazır iş var. Ama maalesef eleman bulamıyoruz” dedi.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, organize sanayi bölgelerinde başta mermer olmak üzere çeşitli sektörlerde çalıştırılmak üzere eleman ihtiyacı bulunduğunu söyleyerek, "İnsanlar iş beğenmediğinden dolayı işsiz" ifadelerini kullandı.

Kent merkezindeki köylerin sorunlarının görüşüldüğü muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada ziyaret ettiği fabrikaların çalıştıracak elemana ihtiyaçları olduğuna değinen Mustafa Masatlı, "Hatta ‘bayanlara bile biz iş verebiliriz. Küçük ölçekte, ağır olmayan, bayanların yapabileceği işleri verebiliriz’ dediler. Bilginiz olsun. İş arayan varsa gönderin. Şu anda mermerle ilgili ciddi derecede açık var. Eleman bulamıyorlar" diye konuştu.

Türkiye’nin çok gelişip değiştiğini ve hayat standardının yükseldiğini belirten Vali Masatlı, "Herkes masa başı iş arıyor. Ama öyle değil ki. Bu memlekette her şeye ihtiyaç var. Toplumda her işin bir karşılığı var. Ona da ihtiyaç var. Ama maalesef herkes aynı şeyleri istiyor. Ama bundan dolayı ciddi derecede bizlerde zorlanıyoruz" dedi.

Kentin en büyük iki OSB’sindeki fabrikaların eleman ihtiyaçları bulunduğunu söyleyip muhtarlardan iş arayanların buralara yönlendirmelerini isteyen Masatlı, "Yoksa iş var. Hele hele Amasya’da iş var. İşle ilgili sorun yok. Merzifon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) de aynı. Orada da eleman bulamıyorlar. Buradaki organize sana bölgesinde de aynı. İş arayanları hemen yönlendiriyorsunuz. İnsanlar iş beğenmediğinden dolayı işsiz. İş bulamadığından dolayı değil" ifadelerini kullandı.

VALİ’NİN SÖZLERİNE SEKTÖRDEN  DESTEK

Amasya Mermer ve Madenciler Derneği Başkanı Ufuk Şeker iseYurt dışına ürün satan bazı firmaların eleman yetersizliği nedeniyle vardiya artıramazken üretimde dünya standartlarındaki makinelerin kullanıldığına değindi. Şeker, "Sektörde yeni işe giren bir kişiye asgari ücretten başlayıp 4 bin lira civarına kadar maaş verilmektedir. Bunun içinde yol ve yemek ücreti de vardır. Ayrıca mesai ücretleri de verilmektedir.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2021-10-15 12:02:02

4 bin liraya mermer işi gibi ağır bir işte asla eleman bulamazsın, versene 2 katını bakalım boş kalıyor mu fabrikalar, bedavaya adam arıyorsunuz

Misafir Avatar
Paranın satın alma gücü yok. 2021-10-19 15:11:50 @Murat

Bu kadar ağır bir işe dörtbin lira maaş azdır.Sayın vali bey;bu sektörde maaşlar bahsedilen rakamlardan iki kat fazla olmalıdır.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu 2021-10-16 08:38:59

AKP nin torpilli ilkokul mezunları hastanede güvenlik görevlisi olarak, temizlikçi olarak çalışıp ortalama 6 7 bin TL maaş alıyor.. Doktorlar da 7.5 8 bin TL maaş alıyor. Ülke çok garip bir hal aldı..

Avatar
Kenann 2021-10-15 12:10:06

Bu muhabbet kabak tadı verdi..

Avatar
Ahmet 2021-10-15 12:42:42

Sektörü çok iyi biliyorum ve 4 bin o iş için çok az. Ek olarak da 4 bin çok büyük bir para değil artık. Diğer taraftan da üretim sektöründe işçi ihtiyacınız varsa bastırın daha yetkili olanlara da buldukları binaya üniversite açmasın, 5-10 net yapıp üniversiteye giren diplomam var diye geziyor.

Avatar
Mermerc 2021-10-16 01:30:21

Hastanedeki kıymetli taşeron işçilerimiz 7-8bin lira alırken 4bin liranın lafı mı olur

Avatar
Hitit19 2021-10-15 16:24:42

Temizlik işçileri aşağı yukarı 4 bin liraya çalışıyor. O ağır iş o paraya yapılmaz biraz insaf.

Avatar
Corum 19 2021-10-16 08:07:25

Çok bile 2500 yeter artar adamlara iş dağıtıyoruz bor tanesi rahatini bozup gelmiyor milli gelir de 50000 $ oldu benzin de 3 ₺

Avatar
İ.ÇETİNKAYA 2021-10-17 00:59:28

SAYIN VALİ 4000BİN TL YE TAŞOCAKLARINDA MERMER İŞİ GİBİ AĞIR İŞLERDE İNSAN BU PARAYA ÇALIŞMAZ ÇALIŞAMAZ Bİ MUTFAK MERMER TAŞININ 8.10 BİNLİRADA SATILDIĞINI DÜŞÜNÜRSEN O PARAYA TAŞ TOZU YUTULMA Z HİÇ OLMAZSA SİZİM MAAŞINIZIN YARISI KADAR VERSİNLER BAK O ZAMAN NASIL İNSANLAR KUYRUĞA GİRER

banner165