Cuma'ya kara demek hakarettir

İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Zeki Kambur, Müslümanların bayramı Cuma Günü'ne kara denilmesinin kutsalımıza hakaret olduğunu söyledi

27 Kasım 2017 Pazartesi 17:39
Cuma'ya kara demek hakarettir

İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Zeki Kambur, Amerika’da mağalarda alışveriş  yoğunluğunu aktarmak için ortaya çıkardığı Black Friday (Kara Cuma)’ya tepki gösterdi.

Kamsur, nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman olan bir ülkede Cuma günlerinin Müslümanın bayramı olduğunu  hatırlatan Kambur, inancımıza göre en kıymetli olan bugünün kara Cuma olarak tanımlanmasının hakaret olduğunu kaydetti.

Zeki Kambur, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Black Friday (Kara Cuma) ifadesi ilk olarak 1961 yılında yerel bir gazetede kullanıldı. Amerika'da bulunan mağazaların ortak indirim günü olan bu günde alışverişten dolayı yaşanan yoğunluk sebebiyle bugüne ‘Black Friday ismi verildi. İlerleyen yıllarda bu alışveriş çılgınlığı bir gelenek haline getirildi. Bu ifadeyi kullanmanın iki sebebi olduğu söyleniyor.

Birincisi; Kutlamalar için mağazalar kapılarını saat 04:00 ve 05:00 arasında açar. Daha gün aydınlanmadığı için bugüne bu isim verilmiş olabilir.     

İkinci ise; Bu gün mağazalar tamamen boşaltılıyor, insanlar birbirini eziyor hatta hayatını kaybedenler bile olabiliyor. Bu da normal bir günü kara hale getirebilmek için yeterli bir sebep sayılıyor.

Nüfüsunun % 90’ı Müslüman olan bir ülkede yasıyoruz. İnancımıza göre Cuma günü günlerin en hayırlısı ve Müslümanların haftalık bayramıdır. Bu günün kara gün olarak nitelendirilmesi toplumu incitmektedir. Bu ifadenin, açıklandığı üzere çokta masum olmadığını düşünüyoruz. Masum bile olsa, Müslüman topluma büyük bir hakarettir. Yapılan ticaret, bu hakareti masum kılmaz.  Bundan sonra ilimizde bu ve buna benzer yapılacak olan, kutsallarımıza hakaret içeren her türlü davranışın karşısında olacağız. Türkiye genelinde tüm sivil toplum kuruluşlarıyla bu ve buna benzer konularda ortak hareket edeceğiz.

Ticaretin de bir ahlakı vardır. Bu mağazaları ve toplumu bunun gibi konularda Ahlaklı ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Son Güncelleme: 28.11.2017 00:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Garip 2017-11-27 21:52:20

MÜSLÜMANLAR BU KADAR GARİP İŞTE...MÜSLÜMANLARI TEMSİL EDEN KURUMLAR NEDEN TEPKİ GÖSTERMEZLER? BASIN AÇIKLAMASIDAMI YAPAMAZLAR.....

banner165