Dağıtım bedeline tepki!

Elektrik faturalarında ‘dağıtım bedeli’ kalemi tepki almaya devam ediyor.

21 Ocak 2019 Pazartesi 16:29
Dağıtım bedeline tepki!

Elektrik faturalarında birçok kalemden alınan ücretler esnaf ve sanatkarları tedirgin ederken, özellikle ‘dağıtım bedeli’ kalemi tepki almaya devam ediyor.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, konuyu geçtiğimiz ay gündeme getirdiklerini ancak faturalarda herhangi bir düzenleme yapılmadığını ve özellikle ‘dağıtım bedeli’ adı altında alınan ücretin artık vatandaşları canından bezdirdiğini söyledi.

Elektrik faturalarına enerji fonu, TRT payı, tüketim vergileri, KDV, dağıtım bedeli, yuvarlama farkı olmak üzere tüketim bedeli hariç 6 ayrı kalem ek ücret yansıtıldığını hatırlatan Gür, zaten kıt kanaat geçinen, ay sonunda Bağ-Kur, vergi, personel maaşı ve işyeri kiralarını ödemekte zorlanan esnafın yükselen elektrik faturaları ile işin içinden çıkamaz hale geldiğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde sosyal yardım adı altında 10 milyon kişinin elektrik faturasını devletin karşılayacağı bilgisini de aldıklarını vurgulayan Recep Gür, “Az sermayesi olan esnafın kazancı da kendisine göredir. Vergilerin yanı sıra bu haksız rekabet ile başa çıkmaya çalışan esnaf elektrik faturasındaki tüketim bedeli dışındaki ücretlerden muaf olmalıdır. Ya da dağıtım ve okuma bedellerinde esnafa özel tarife uygulanmalıdır. Her zaman korunup desteklenmesi gereken kesim esnaf olmalıdır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
crm 2019-01-22 09:15:25

Recep abi, Allah rızası için şu işin peşini bırakma, sürekli getir gündeme, adamlar vatandasın sırtından milyonları götürüyor, hükümetinde sesi çıktığı yok, nasıl bir sözleşme yaptılarsa...