Denizli’den Çorum’a bir salvo daha

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde bulunan Leblebi Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Cemal Kobaş, Çorum'un leblebide vitrin olduğunu söyledi.

20 Eylül 2019 Cuma 11:11
Denizli’den Çorum’a bir salvo daha

Denizli ile Çorum arasındaki leblebi tartışmaları sürüyor.

Denizli'nin Serinhisar ilçesinde bulunan Leblebi Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Cemal Kobaş, DHA’ya konuştu.

Leblebinin başkentinin Serinhisar olduğunu iddia eden Kolbaş, şöyle dedi: "Leblebinin başkenti Denizli'nin Serinhisar ilçesidir. Biz burada sadece Türkiye'ye değil, dünyaya leblebi üretiyoruz. 160 imalathanede Türkiye'nin leblebi pazarının yüzde 80'inini, dünyanın ise yüzde 65'inin ihtiyacını biz karşılıyoruz. Günde 110 ton, ayda ise 30 bin ton leblebi üretiyoruz. Nohutun leblebiye geçişi 60 günde 13 aşamadan oluşuyor. Bugün tatlısından acısına kadar 39 çeşit leblebi üretiyoruz. 40'a yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Çorum'a bile biz gönderiyoruz. Biz işin imalat kısmındayız Çorum ise işin vitrin kısmında. Serinhisar leblebisi yöresel bir üründür ve coğrafi işaretlidir. Katkı maddesi yoktur. Dünyadaki tek ve ilk leblebi sanayi sitesinde yaklaşık 5 bin kişi çalışıyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2019-09-20 13:20:55

Bir Çorumlu olarak üzülüyorum, Bir ilçe böyle bir potansiyel yakalıyor biz hâlâ yerimizde sayıyoruz...

banner165