Dikkat çeken faiz açıklaması

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, bu yıl uzun bir süre için faiz indirimini düşünmenin mümkün görünmediğini söyledi.

05 Şubat 2021 Cuma 10:37
Dikkat çeken faiz açıklaması

Son dakika haberine göre Merkez Bankası (TCMB) Başkanı hemşehrimiz Naci Ağbal, bu yıl uzun bir süre için faiz indirimini düşünmenin mümkün görünmediğini söyledi. Ağbal, geçmiş döngüler faizi çok erken indirmenin ekonomik maliyetleri olduğunu gösterdiğini belirtti.

DÖVİZ SWAP ANLAŞMALARI GÜNDEMDE YOK

Reuters'e demeç veren Merkez Bankası Naci Ağbal, yabancı merkez bankaları ile döviz swap anlaşmaları yapma planları olmadığını ifade etti. Ağbal, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini ihaleleri kullanarak sabırlı şekilde artıracaklarını vurguladı.

MERKEZ BANKASI PİYASANIN ÖNÜNE GEÇECEK

Ocak ayı enflasyon rakamlarının tahminlere yönelik yukarı yönlü riske işaret ettiğini belirten Ağbal, enflasyonda tahmin patikasının üzerinde herhangi bir hareket olmadan önce politika sıkılaştırmaya hazır olduklarını ifade etti. Ağbal, Merkez Bankası'nın amacının para politikası kararları ile piyasanın önüne geçmek olduğu anlattı. TCMB Başkanı, piyasalara TCMB'nin politika kararlılığının bilincine vardıkça daha fazla sermaye girişi beklediklerini ifade etti.

KAYNAK: REUTERS

Son Güncelleme: 05.02.2021 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cahil vatandaş 2021-02-05 12:10:07

faizin ana sebebi vatandaştan gelen yogun talebin olmasıdır.üretmeden alın teri olmadan kolayca paraya para kazandırmak var iken kim çalışmakla uğraşır.dinimizde kesin haram olmasına rağmen .faiz almakta bir mahsur görmeyip.ibadette gizli .kabahatte gizli anlayışından olayı meşrulaştırmıştır.beş vakit namazımı kılarım.vadeliden paramın faizini alırım diyen amcalar çoktur

Avatar
sokaktaki ihtiyar 2021-02-05 14:19:23

Emekliyim.500 bin lira param var.2.evi alacaktım.Bankacı ev alma faize yatır aylık 8 bin tl para alırsın dedi.Düşündüm benim oğlan 4 yıllık fakülte mezunu aylık 5 bin lira maaşı var.bu iş iyi iş dedim faize yatırdım.Sorunsuz aylık para iyi iş ben sevdim parası olan herkese tavsiye ederim.niye çalışasın ki...

Avatar
eşofmanlı şevket hoca 2021-02-05 16:01:04

yüzde 99 u müslüman olan ülkede faizi sen almıyorsun,ben almıyorum o almıyor müslümanların hiç biri almıyor.O zaman kim alıyor bu faizi?müslümanım deyip faiz yemek helal mi?

Avatar
kenan beye 2021-02-05 15:30:26

yeğenim,sen istersen bir de babana sor.bu işten nemalanmayan yok.

Avatar
ekonomist 2021-02-14 11:10:56

üretim alınteri yok.insanlar hazıra alışmış,cahil vatandaş güzel bir tespit yapmış.faizin ana sebebi vatandaşımızdan gelen yoğun taleptir.koy faize yat aşağı gelsin paracıklar.faiz haram diye bağıranların çoğunun faizde parası var bu böyle biline.

Avatar
bankacı 2021-02-14 11:49:49

koronovirüs salgını dünyada ekonomik dengeleri değiştirdi.çok kazanmak isteyenler kripto paraya,orta kazanç elde etmek isteyenler faize,az kazanmak isteyenler altın,döviz vs.yöneliyorlar.Benden söylemesi tercih sizin.

Avatar
Kenan 2021-02-05 14:40:07

İhtiyar Öte âlemde Sana sorarlar
Bil istedim..

Avatar
Kenan 2021-02-05 12:37:59

Faiz sebeptir, Enfilasyon neticedir. Reis defalarca anlattı Bu Bürokratlar bunu neden anlamazlar anlamıyorum..