Dikkat! Destek başvuruları başladı

Hayvancılıkla uğraşanların dikkatine! Buzağı destekleme başvuruları başladı.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 16:05
Dikkat! Destek başvuruları başladı

2018 yılı buzağı destekleme başvuruları başladı.

Konuya ilişkin Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İl/İlçe Müdürlükleri’nce yürütülen 2018 yılı 1. Dönem buzağı desteklemeleri başvurularının 2 Temmuz’da başladığı ve  31 Ağustos tarihine kadar süreceği bildirildi.

2. Dönem buzağı desteklemeleri başvurularının ise 2 Mayıs-1 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılabileceği belirtilen açıklamada, “ İşletmesi soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla; önsoy kütüğüne kayıtlı olanlar ise üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütü aracılığıyla; herhangi bir yetiştirici/üretici örgütüne kaydı olmayanlar ise şahsen İl/İlçe müdürlüklerimize başvurabilirler. Desteklemeden yararlanacak buzağılarda aranan genel şartlar ise şöyle: 01/12/2018 – 31/12/2018 tarihleri arasında doğmuş, TÜRKVET ve E-Islah sistemine kaydedilmiş ve doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış olmalıdır. Aynı zamanda dişi buzağılar için programlı aşılardan Brucella ve Şap, erkek buzağılar için Şap aşısının yapılmış olması ve Veteriner Bilgi Sistemine girilmiş olması gerekmektedir.” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.