Doğalgaz zammına dikkat çekti

TSF Başkanı hemşehrimiz Erdem Çenesiz, Bloomberg’de sanayiye getirilen son doğalgaz zammına dikkat çekti.

09 Eylül 2021 Perşembe 13:06
Doğalgaz zammına dikkat çekti

Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Başkanı hemşehrimiz Erdem Çenesiz, Bloomberg’de yayınlanan ‘Finans Merkezi’ programında sanayiye üretimine gelen doğalgaz fiyatlarındaki artışların yerli sanayiye olan olumsuz etkilerini aktardı.

Bloomberg’in canlı yayın konuğu olarak katılan Çenesiz, ülkemizde doğalgaz fiyatının konutlarda Avrupa Birliği ülkelerine  göre daha düşük olmasına rağmen, sanayi fiyatında ile ayni seviyelerde olduğunu ifade etti. Çenesiz, Mısır, Iran, BAE ve Suudi Arabistan gibi seramik üreticisi ülkelerde doğalgaz fiyatlarının ülkemize göre çok daha düşük olduğunu kaydetti.

Doğalgaz fiyat artışının zaruri hale gelmesi durumunda büyük oranlarda fiyat artışını hızlı yapmak yerine, kademeli ve programa bağlı yapılmasının sektörün ihracat bağlantılarını buna göre ayarlaması açısından fayda sağlayacağını belirten Çenesiz, doğalgaza gelen son fiyat artışı ile seramik ürünlerde iç pazar fiyatlarının artmasının kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 09.09.2021 23:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-09-10 08:44:05

Hani gaz bulmuştuk akpliler? Size veriyorlar gazı veriyorlar gazı aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış öyle konuşuyorsunuz ekonomi çok iyi diyorsunuz..

Avatar
İsmail çıplak 2021-09-10 09:59:07

Gerçek Çorumlu... Çorum'a hizmet edebilmek için çabalayanlara engel olmak Bizim sanayi odalarının görevi olmuş.. maalesef

Avatar
Corum 19 2021-09-11 00:50:18

Yetmez daha yok mu

Avatar
Hitit19 2021-09-12 00:26:21

Bu kış çok uzun olacak.