Dolar sert geriledi

Dolar 6.98 TL`den işlem görüyor.

12 Mayıs 2020 Salı 15:36
Dolar sert geriledi

Geçen hafta gördüğü 7.2690`daki yeni tarihi zirveden BDDK`nın üç yabancı bankaya getirdiği TL işlem yasağıyla dönen dolar/TL 7 seviyesinin altına doğru düşüşünü sürdürerek 6.98 TL`den işlem görüyor.
REUTERS’in haberine göre, BDDK dün ilgili yasağı kaldırdı ve dolar/TL bu sabah 7.02'ye kadar gerileyerek güne düşüşle başladı.
Dolar/TL şu dakikalarda ise 6.98 TL'den işlem görüyor.
Dünya genelindeki ülkeler ekonomilerini yeniden açmak için giderek kısıtlamaları hafifletirken, yatırımcılar ikinci bir enfeksiyon dalgası konusunda endişe duyuyorlar. Dış piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) nagatif faiz uygulayıp uygulamayacağı yakından izleniyor. Fed yetkilileri James Bullard ve Patrick Harker, Çarşamba günü başkan Jerome Powell'ın yakından izlenecek konuşması öncesinde bugün sırasıyla TSİ ile 16.00 ve 17.00'da açıklama yapacaklar.
Benzer şekilde Türkiye'de de bazı iş yerleri salgında alınan kısıtlama önlemlerinin dün itibarıyla kademeli kaldırılmaya başlamasıyla birlikte işbaşı yaptı.
HAZİNE BORÇLANMALARI İZLENECEK
Hazine bugün 3 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvilin ve 8 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvillerin yeniden ihraçlarını gerçekleştirecek, doğrudan satış yöntemiyle 6 ay ve 2 yıl vadeli sabit getirili 2 kira sertifikası da ihraç edecek. Hazine bu hafta ayrıca kurumsal yatırımcılara yönelik altın cinsi tahvil ve kira sertifikası da ihraç edecek.
Hazine bu ay başından beri düzenlediği ihaleler ile yaklaşık 28 milyar TL borçlanma gerçekleştirdi ve hedeflerinin yaklaşık dörtte üçünü tamamlamış durumda.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165