Dolar ve altında hareket

Döviz ve altın yeni haftaya nasıl başladı.?

09 Kasım 2020 Pazartesi 10:30
Dolar ve altında hareket

ABD seçimleri, Merkez Bankası'ndaki değişim ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ıstifa haberleri ile finans piyasalarında hareket yaşandı.

Haber7'de yer alan habere göre ise ABD seçimlerinden Joe Biden'ın kazanması ve Merkez Bankası'nda hafta sonu gerçekleşen görev değişikliği sonrasında gözlerin çevrildiği dolar ve altında yeni haftanın ilk işlem gününe ilişkin rakamlar belli oldu.
Merkez'in açıklamaları sonra dolarda ve altında düşüş yaşandı. Geçen cumayı 8.51 seviyesinde kapatan dolar/TL bu sabah itibarıyla 8.27'e kadar geriledi ve Dolar yüzde 2,5 değer kaybetti. Cuma günü 10.12 olan Euro/TL ise 9.90'a düştü. 
Geçtiğimiz hafta rekor kıran altın fiyatlarında bugün de hareketlilik devam ediyor. 
Küresel iyimserlik Borsa İstanbul’a da pozitif yansıyor. Geçen hafta beş gün boyunca açılışları önceki kapanış seviyesinin üzerinde yapan ve günü de bu seviyenin üzerinde tamamlayan BIST-100 endeksinin oldukça güçlü bir momentum kazandığını görüldü.
Haftalık bazda elde edilen %7’nin üzerindeki değer kazanımı neticesinde bir önceki haftanın kayıpları da geri alınmış oldu. Teknik açıdan bakıldığında endeksin pozitif sinyaller vermeye devam ettiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda 1180 puanın üzerinde kalınması iyimserliğin korunmasına katkı sağlayabilir. Hızlı yükselişin ardından kâr satışlarına kapı aralansa da özellikle TL üzerindeki baskının azalmasının hisse senetlerine destek verebileceğini düşünülüyor.

İÇ PAYASADA ALTIN

Geçtiğimiz hafta altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmış gram altın tarihi zirveyi görmüştü. ABD'de seçim sonucunun kesinleşmesiyle piyasalar yeni hafta başlangıcında olumlu fiyatlanıyor. Gram altın güne 530 TL seviyesinde başlarken çeyrek altın 878 TL seviyesinde başladı.

İç piyasada gram altın sabah saatlerinde 530 liradan, çeyrek altın 878 liradan, Cumhuriyet altını da 3,558 liradan işlem görüyor.

Son Güncelleme: 09.11.2020 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.