Dolar ve altında son durum

Türkiye ile Katar arasındaki SWAP anlaşması sonrasında, dolar, euro ve altında düşüş sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri diğer ülkelerle görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

22 Mayıs 2020 Cuma 11:56
Dolar ve altında son durum

Türkiye ile Katar arasındaki SWAP anlaşması sonrasında, dolar, euro ve altında düşüş sürüyor. İşte haftanın son işlem gününde piyasadaki ilk rakamlar..
DÜŞÜŞ TRENDİ SÜRÜYOR
İki hafta önce sert bir yükselişle 7,24'ü gören dolar kuru bu tarihten sonra geçtiği düşüş trendini sürdürüyor.
DOLARDA SON DURUM
Merkez Bankası'nın dünkü faiz kararının ardından 6,78-6,79 seviyelerinde hareket eden dolar/TL kuru yeni güne 6,79 seviyelerinde başladı. Euro/TL ise 7,42'de yer alıyor.
KORONA BEKLENTİSİ
Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin iyileşen hasta sayısındaki olumlu gidişat ve en kötünün geride kaldığı inancının yatırımcıların risk iştahını artırdığını söyledi. Bugün yurt içinde sakin bir veri gündemi bulunurken küresel piyasalar yine Kovid-19 salgınında yaşananlara odaklanacak.
6,70'İN ALTI ÖNGÖRÜLÜYOR
Uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL'de 6,77'nin altında kapanışlar olması durumunda düşüşün ivme kazanarak 6,70'in gündeme geleceğini kaydetti.
ALTINDA SON DURUM
Altın fiyatları hafta başından bu yana girdiği düşüş trendini sürdürüyor. Altının gram fiyatı, yeni güne 377 lira seviyelerinde başladı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 620 lira, Cumhuriyet altının ise 2.474 liradan işlem görüyor. Altının ons fiyatı 1.727,60 dolar seviyesinde bulunuyor.
BDDK'DAN ALTIN ALIMI İÇİN YENİ KARAR
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BDDK) altın alımına ilişkin yeni bir karar açıkladı. Kurum, yarından itibaren 100 gram ve üzeri altın alımına 1 gün valör uygulanacağını bildirdi. BDDK'dan yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 21 Mayıs 2020 tarih ve 9033 sayılı kararı ile finansal piyasaların istikrarlı işleyişine ve kredi sisteminin etkin çalışmasına katkıda bulunulmasını teminen yarından itibaren gerçek ve tüzel kişilerin günlük 100 gram ve üzerinde altın alım işlemlerinde, altının ilgilinin hesabına aktarılmasının ve/veya kullanıma açılmasının bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilmesine karar verildiği kaydedildi.
KATAR İLE 15 MİLYAR DOLARLIK SWAP ANLAŞMASI
Türkiye ile Katar arasındaki 5 milyar dolarlık swap anlaşması 15 milyar dolar olarak yenilendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, diğer ülkelerle de swap anlaşmaları için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Haber7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165