Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar bu sabah güne 5.76 seviyesinin hemen altında başladı.

02 Aralık 2019 Pazartesi 10:11
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

Rus hava savunma sistemi S-400'ler için Ankara'da test yapıldığı haberleri ve dolarda değerlenme ile geçen hafta yükselişe geçen dolar/TL, bu sabah güne 5.76 seviyesinin hemen altında başladı.

Piyasalar bu hafta üçüncü çeyrek GSYH ve enflasyon verisini izleyecek. Piyasaların odağındaki bir diğer önemli konu ise 12 Aralık’ta yapılacak olan PPK toplantısı.

ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeler ve dolardaki değerlenmeye paralel hafta başında 5.70’li seviyelerden yükselişe geçen dolar/TL geçen haftanın en yüksek seviyesi olan 5.7910’a kadar yükseldikten sonra aşağı yönlü bir seyir izlemişti.

TCMB son üç toplantısında faizleri 10 puan indirimle %14’e çekti ve indirimlerin önemli bölümünün tamamlandığı sinyalini verdi.

Banka ilerleyen dönemde faiz indirimlerine kapıyı kapatmadı ancak sonraki adımların veri odaklı ve daha sınırlı olabileceği sinyali de verdi.

Kaynak: Yenişafak

Son Güncelleme: 02.12.2019 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165