Dövizde korona hareketi

Türkiye'de ilk kez görülen koronavirüs (Covid-19) döviz piyasalarını etkiledi.

12 Mart 2020 Perşembe 12:58
Dövizde korona hareketi

Türkiye'de ilk kez görülen koronavirüs (Covid-19) döviz piyasalarını etkiledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk vakayı açıklamasıyla 6.08'den 6.18'e çıkan dolar, güne 6.20 seviyesinde başladı şu anda 6.23 seviyesini geçmiş durumda.
Koronavirüs küresel piyasalarda etkisini sürdürmeye devam ederken, virüsün Türkiye'de de görülmesi Türk Lirası üzerindeki baskıyı artırdı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını belirtmesiyle dolar önceki gün yükselişe geçerek 6.18'i görmüş, kur dün öğlen saatlerinde de 6.20'nin üzerine çıkmıştı.
DOLAR VE EURO YÜKSELDİ, BORSA DÜŞTÜ
Bu sabah dolar en düşük 6.20'yi görmesinin ardından 6.23'e kadar yükseldi. Euro 7.03'ün üzerinde. BIRST 100 Endeksi ise güne % 3'e varan düşüşle başladı.
6.25 DİRENCİ KIRILIRSA
Işık FX kurda 6.20'nin üzerinde kalıcılığın devamı halinde ilk hedefin 6.25 seviyesi olabileceğini, bu bölgenin de kırılması halinde 6.30'lara doğru bir hareket görülebileceğini kaydetti.
FED’DEN İNDİRİM BEKLENTİSİ
Bunların yanında güçlü bir şekilde Fed'den gelecek hafta 75 baz puanlık bir faiz indirimi bekleniyor. Bu beklentinin normalde doları zayıflatması gerekirdi ancak koronavirüs sebebiyle ABD varlıklarının 'güvenli liman' olarak görülmesini doların güçlenmesine yol açıyor.
Kaynak: İnternethaber

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.