E-ticaretle dışa açıldılar

Çorum’un İskilip İlçe Belediyesi, yöresel ürünleri e-ticaretle dışa açtı.

13 Ekim 2022 Perşembe 00:43
E-ticaretle dışa açıldılar

Çorum’un İskilip İlçe Belediyesi, yöresel ürünleri e-ticaretle dışa açtı.

İskilip İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan şirket, İskilip Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyelerinin ürettikleri ürünlerİ e-ticaret aracılığıyla pazarlanma imkânına kavuşturdu.

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük tarafından hayata geçirilen proje ile ilçedeki yöresel ürünler dünyaya pazarlanırken, girişimci kadınlar da satışlardan elde ettikleri gelirlerle ekonomiye katkıda bulunuyorlar.

E-ticaret yoluyla tarhana, erişte, İskilip turşusu, acı biber, dolma biber turşusu, karadut reçeli, organik İskilip çileği reçeli, kayısı reçeli, armut reçeli, şeftali reçeli, kuşburnu marmelatı, domatesli acılı ezme gibi yöresel ürünlerin yanı sıra meşhur Zobar marka İskilip bıçağı, İskilip çileği kolonyası, hediyelik tarihi minyatür, İskilip kapıları ile tokmaklı çocuk beşiği, yöresel üretimde kullanılan malzemelerin satışı yapılıyor.

İskilip Belediyesi olarak çağa ayak uydurduklarını belirten Belediye Başkanı Ali Sülük, “Artık dünyada sadece ülkeler değil, şehirlerin yarıştığı bir süreci yaşıyoruz. Dünyayı etkisi altına alan pandemiyle artan e-ticaret ne kadar önemli olduğunu gördük. Bir tıkla sipariş veriyorsunuz önünüze geliyor. İskilip Belediyesi olarak şehirlerin, ilçelerin kıyasıya rekabet ettiği bir döneme kayıtsız kalamazdık. Kurduğumuz şirket ile ilçemizdeki yöresel ürünleri dünyaya açtık. İlçemizin eşsiz lezzetlerini tüketiciyle buluşturduk. Tüm belediye hizmetlerini üretken belediyecilik anlayışı ile devam ettiriyoruz. Yöresel ürünler alanında sürekli üretim oluşturmayı başardık. İskilip’e özgü tüm ürünlerin yapımından pazarlanmasına kadar desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.


İHA

Son Güncelleme: 14.10.2022 22:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan 2022-10-14 07:18:41

E-ticaret derken?
Eee adres niye yazmadınız?
gittigidiyor.com mu?

Avatar
anti yerel 2022-10-14 13:43:19

bu berbat haber yazımlarınız yüzünden inşAllah batarsınız da adam akıllı haberciler cıkar piyasaya

Avatar
Kenün3 2022-10-13 18:32:46

InşAllah artarak devam eder. halk eğitim ünü her tarafdan bilinirdi üretim yokmudur ayatkab ıtefrişat

Avatar
Öz İskilip li 2022-10-13 21:32:18

Tebrikler, başarılar dileriz.

Avatar
Ay. 2022-10-14 22:38:17

Antiyerel adlı yorumcu çok haklı. Bu kadar berbat haber mı olur. Çok yazık. Bilmiyorsanız bırakın başkaları yapsın.