Ekmek 2 lira oldu, ilk tepki Başkan'dan geldi

Çorum’un Sungurlu ilçesinde ekmeğin 1.50 TL’den 2 TL’ye yükseltilmesinin ardından ilk itiraz Belediye Başkanı Şahiner'den geldi.

06 Kasım 2020 Cuma 14:17
Ekmek 2 lira oldu, ilk tepki Başkan'dan geldi

Çorum’un Sungurlu ilçesinde ekmeğin 1.50 TL’den 2 TL’ye yükseltilmesinin ardından Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner bir açıklama yaptı. Fırıncıların zam kararına tepki gösteren ve bu zammın kabul edilemez olduğunu savunan Başkan Şahiner, “Gerekirse halk ekmeği kurarız” dedi.

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı Un ve Unlu Mamülleri Meslek Grubu dün akşam saatlerinde toplanarak 250 gram ekmeğin fiyatını 1.50 TL' den 2 TL'ye çıkardı. Gerekçe olarak  artan un, elektrik, doğalgaz ve işçilik maliyetleri gösterildi.

Bugünden itibaren fırınlarda ekmek 2 TL’den satılmaya başlarken, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, fırıncıların zam kararına tepki gösterdi. Bu zammın kabul edilemez olduğunu söyleyen Başkan Şahiner, “İşçi, memur, emekliye zam mı yapıldı da ekmeğe %33 zam yapılıyor? 50 kuruşluk bir zam gibi gözükse de %33’e denk geliyor. Çok fazla bir zam. Günde 10 ekmek alan vatandaşlarımız var. Belediye olarak bu zammı kabul edemeyiz. Gerekirse dışarıdan ekmek getiririz, gerekirse Halk ekmeği tekrar kurarız" dedi.

Başkan Şahiner’in ‘Gerekirse Halk Ekmeği Kurarız’ paylaşımın ardından vatandaşlar bu kararının tam yerinde olduğunu söyleyerek destek mesajları attı. Vatandaşlar en kısa zamanda Belediye Halk Ekmeği görmek istediklerini beyan ettiler.

ZAMLAR VATANDAŞI DORBOĞAZA SOKTU

'Ekmek haricinde halkın temel ihtiyacı olan bir çok kaleme peş peşe yapılan zamlar vatandaşı adeta canından bezdirdi' diyen Başkan Şahiner, “Hükümet bütçe açığını kapatabilmek için seri zamlarına devam ederken, son aylarda iğneden ipliğe, vatandaşın temel ihtiyaç harcamaları başta olmak üzere hemen hemen her şeye yapılan aşırı zamlar, zaten geçim derdinde olan vatandaşı iyice dar boğaza soktu” dedi.

Durmadan yapılan zamlar neticesinde asgari ücretle çalışan vatandaşların nasıl geçineceğini soran Başkan Şahiner, “Hükümet çalışana kaşıkla verdiğini zamlar sayesinde kepçeyle geri almış oldu” ifadelerini kullandı.(Serkan Şansever)

Son Güncelleme: 06.11.2020 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.