Elektrik faturalarında kademeli tarife

Elektrik faturalarında yeni dönem! Kademeli tarife devreye giriyor

07 Aralık 2021 Salı 21:52
Elektrik faturalarında kademeli tarife

Elektrik faturalarında yeni dönem! Kademeli tarife devreye giriyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, '1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyeceklerdir.' ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Elektrik faturalarındaki TRT ve Enerji Fonunu da kaldırarak vatandaşlarımıza yıllık yaklaşık 3 milyar liralık bir destek  vermiş olacağız. Ayrıca, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyeceklerdir.'' açıklamasını yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez tarafından, bakanlığın 2022 bütçesine ilişkin sunum yapıldı. Bakan Dönmez, elektrik ve doğal gaz arzı, Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervi ile ilgili gelişmeler hakkında milletvekillerine açıklamalarda bulundu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında; TBMM, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlığın bütçesine ilişkin sunum yaptı. Bakanlık olarak üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını kaydeden Bakan Dönmez, "Gereğini yapmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Bu doğrultuda 'iki günü eşit olan ziyandadır' sözünü kendimize şiar edinerek, bir önceki günden daha fazla çalışarak, gelişerek ve üreterek devletimize ve aziz milletimize büyük bir aşkla hizmet ediyoruz, edeceğiz." dedi.

Sektörde meydana gelen küresel ve teknolojik gelişmelerden enerji fiyatlarına ve çevreye kadar birçok konuda geleceğe yönelik planlamalara, paydaşların da görüşlerini alarak yön verdiklerini kaydeden Bakan Dönmez, "Enerji ve madencilik politikalarımızı Milli Enerji ve Maden Stratejisi kapsamında ve yeşil kalkınma öncelikli bir strateji ile ele alıyor, çalışmalarımızı finansal ve politik sürdürülebilirlik ile katılımcılık ilkeleri doğrultusunda inşa ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ARTAN ELEKTRİK TALEPLERİNİ KARŞILAMAK İÇİN ATILAN ADIMLAR

Artan elektrik talebini karşılamak için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Fatih Dönmez, "Bu yıl elektrik talebindeki artışın yüzde 8 olmasını bekliyoruz. Artan elektrik talebinin kısıntı ya da kesinti olmadan karşılanması için attığımız adımların neticesinde hem kurulu güçte hem de üretimde çok iyi bir seviye yakalanmış olup, bu sayede elektrikte arz güvenliği riski gündemden çıkarılmıştır" açıklamasında bulundu.

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına uygulanan 'pozitif ayrımcılık' neticesinde elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının payında önemli oranda artış sağlandığını ve tarihi rekorlara imza atıldığını belirten Bakan Dönmez, "Milli Enerji ve Maden Politikası'nın uygulamaya konulduğu 2017 yılından beri devreye alınan 24 bin 718 megawatt kurulu gücün  yüzde 74,2'sini, son iki yılda devreye alınan santrallerin ise neredeyse tamamını yenilenebilir enerji kaynaklı santraller oluşturmuştur. Böylelikle ülkemiz yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu güçte dünyada 12, Avrupa'da ise 5'inci sıraya yükselmiştir. Sadece 2020 yılında devreye aldığımız yenilenebilir enerji kurulu gücü 24 Avrupa ülkesinin toplam yenilenebilir enerji kurulu gücünden fazladır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165