Emekliye ek zam müjdesi

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren zam haberi belli oldu.

17 Ocak 2021 Pazar 15:13
Emekliye ek zam müjdesi

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren zam haberi belli oldu. Aralık aynıda belirlenen enflasyon rakamları ile memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları belli oldu. Memur emeklileri yüzde 7.33 oranında zam alırken işçi ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 8.36 oranında alacak. Emeklilerin zamlı maaşları yarından itibaren yatmaya başlayacak. Gelen son dakika haberde emeklilerin ek ödemelerine de zam geldi. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca emeklinin beklediği Ocak zammıyla ilgili son dakika gelişme yaşandı. Emekliler aldıkları maaş zammının üzerine bir de ek ödeme zammı aldı. Emekli maaşı 1554 liranın altındakilere yüzde 5, üstündekilere ise yüzde 4 ek ödeme yapılacak.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları yüzde 8.36, memur emeklilerininki yüzde 7.33 arttı. Maaşlarla birlikte ek ödemeler de yükseldi. Ek ödeme tutarları, zamlı maaş üzerinden hesaplandığı için arttı.

Ayrıca yüzde 5 ek ödemeden yararlanma sınırı da değişti. Bu ay itibariyle maaşı bin 554 liranın altında olanlara yüzde 5, üstündeki olanlara yüzde 4 ek ödeme verilecek.

Vergi iadesinin yerine gelen ek ödemede emekliler yeni artış beklentisi de taşıyor.
Emekliler, maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında olan ek ödemenin günümüzde düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de "Yeni oran yüzde 8-10 olarak belirlensin" çağrısını yapıyor.
Bu talep hayata geçerse, emeklilerin büyük bölümünün ek ödeme tutarları ikiye katlanacak.

Emekliler maaşlarının yüzde 4'ü yerine yüzde 8 ya da 10'u oranında ek ödeme almaya başlayacak.

Haber7

Son Güncelleme: 18.01.2021 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dursun 2021-01-18 09:52:06

enflasyonun %35 olduğu ortamda % 8-10 emekli zammından bahsetmek Emeklilerle dalga geçmektir.

Avatar
Takvim 2021-01-18 11:50:30

Takvim gazetesinin yerine göz diktiniz anlaşılan yılın 365 gününün 345 gününde sürmanşetten emekli ye müjde, emekli ye çifte zam gibi haber verir sizde ona özendiniz anlaşılan ama bu haberler demode oldu daha sasyonel haber yapın mesela ilk manşet benden “şok şok büyük olay emekliye yılın 12 ayı maaş verilecek “

Misafir Avatar
Emekliye zam haberi 2021-01-18 12:26:19 @Takvim

Zam müjdesi verdi.Yine de satamadı.Kapanıyor.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bay bilen.! 2021-01-18 12:53:19

Haber bunun neresinde? Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp veriyorsunuz! Zammış Milletin cebine girmeden kaybolan komik rakammı güldürmeyin insanı. Habercilik yapacaksanız ELEKTRİK faturalarını gündeme getirin Doğalgaz faturalarına yaklaştı sağolsun yetkililerimiz; verilmiş olan üç kuruşu nereye harcayalım diye düşünürken bizden önce davrandılar. Faturaları haber yapın tabiki yapabilirseniz!

Avatar
Şapinuva 2021-01-19 09:44:06

Bunun neresi haber şimdi.Bildigimiz kesintiler bu ay itibariyle olmayacak normal maaş ve sözde belirlenen enflasyon zammı yansıtılacak.Temel gide ve diğerlerine yüzde kaç zam yapıldı onları haber yapın.Gercek enflasyonun kaç olduğunu carsi markette ne çıktığını haber yapın.Gozunuzu dikmişsiniz emeklinin 3 kuruşluk zammına haber diye gündem olusturmussunuz.