Emlak vergilerine tepki büyük

Belediyeler tarafından alınan vergi ve harç tarifelerinin, 18.12.2013 tarihli ve 28855 sayılı resmi gazetede...

30 Ocak 2014 Perşembe 23:33
 Emlak vergilerine tepki büyük


Belediyeler tarafından alınan vergi ve harç tarifelerinin, 18.12.2013 tarihli ve 28855 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2013/5585 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla 2-3 kat artırılması bütün esnafların tepkisine neden olmuştu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Osmancık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çatal, esnaf ve sanatkarlardan gelen şikayetler üzerine girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

Gelen şikayetleri Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’na ilettiklerini belirten Çatal, “Yapılan girişimler sonucunda 28 Ocak 2014 tarihinde Maliye Bakanlığında bir toplantı yapılmış ve bu toplantıda, 5585 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen tarifede yer alan vergi ve harç tutarlarının indirilmesi ve belediye gruplarının yeniden belirlenmesi konusunda mutabakata varılmıştır. Ayrıca, belirtilen vergi ve harçların işyeri büyüklükleri de dikkate alınacak şekilde tespit edilebilmesi için kanunda değişiklik yapılması hususunda da çalışmalar başlatılmıştır. Esnafımızı ve üyelerimizi de yakından ilgilendiren bu konunun önümüzdeki günlerde çözülmesi beklenmektedir.” diye konuştu.








Osmancık Haber

Son Güncelleme: 30.01.2014 23:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165