Emlak vergisinde fahiş artış! - Belediye 4 trilyonu 14 trilyon yaptı

Çorum Belediyesi’nin tahsilatını yaptığı emlak vergilerinin mahallelere göre 3 ila 10 kat arasında artırılması ciddî tepkilere neden oldu.

29 Ocak 2014 Çarşamba 13:20
 Emlak vergisinde fahiş artış! - Belediye 4 trilyonu 14 trilyon yaptı


Çorum Belediyesi’nin tahsilatını yaptığı emlak vergilerinin mahallelere göre 3 ila 10 kat arasında artırılması ciddî tepkilere neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, Çorum’da emlak değerlerinin belirlenmesi amacıyla geçtiğimiz yıl komisyon oluşturularak Mart-Nisan-Mayıs aylarında çalışma yapıldı.

7 kişiden oluşan  yeniden değerleme komisyonunda Çorum Belediyesi’nden 2, Defterdarlık’tan 2, Tapu Sicil Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası’nda birer temsilci yer aldı.

Her mahallede ayrı ayrı emlak değerlerinin tespit edildiği çalışmaya mahalle muhtarları da dahil edildi.

4 yılda bir yeniden değerleme yapan, her yıl da emlak değerlerini güncelleyen komisyon, mahallelere göre ayrı ayrı gayrımenkul değerlerini tespit etti. Bazı mahallelerde mevcut emlak değerleri konumuna göre 3 kat, bazı mahallelerde ise  tam 10 kat artırıldı.

Komisyonun aldığı yeniden değerlemeler 2013 yılı Aralık ayı sonuna kadar itiraza açık tutuldu. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren de yeni artış oranları uygulamaya konuldu.

Yeni dönemle birlikte Çorum Belediyesi’nin emlak vergisi tahsilat tahakkuk oranının 4 milyon (trilyon) liradan14milyon (trilyon) liraya yükseldiği öğrenildi.

Bina ve emlak sahipleri yeniden değerlemede yaşanan fahiş vergi artışının
hak, hukuk ve izana sığmadığı görüşünü savunurken, Çorumlu’nun Anayasa Mahkemesi’ne  kişisel itiraz hakkının bulunduğu ifade edildi.







Son Güncelleme: 29.01.2014 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.