En fazla şirket kurulan 33’üncü iliz

TOBB'un 2019 Ocak-Temmuz dönemi birikimli kurulan ve kapanan şirket verilerine göre Çorum, 33'üncü il oldu.

28 Ağustos 2019 Çarşamba 13:06
En fazla şirket kurulan 33’üncü iliz

TOBB 2019 Ocak-Temmuz dönemi birikimli kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı.Buna göre Çorum, Türkiye genelinde en fazla şirket kurulan 33’üncü il oldu. 
EN FAZLA SAYIDA ŞİRKET KURULUMUNUN KAYDEDİLDİĞİ İLLER 
Erzurum 7 ayda kurulan 94 şirket sayısıyla Türkiye illeri kurulan şirket sayısı yüksekliği bakımından 46’ıncı sırayı aldı. Ülkede en çok sayıda şirket kurulumunun kaydedildiği iller; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Mersin, Kocaeli, Konya, Adana, Muğla, Kayseri, Hatay, Diyarbakır, Ş.Urfa, Denizli, Samsun, Sakarya, Tekirdağ, Manisa, Eskişehir, Aydın, Balıkesir, K.Maraş, Mardin, Trabzon, Malatya, Van, Yalova, Nevşehir, Batman, Çanakkale, Çorum, Düzce, Afyon, Elazığ, Sivas, Isparta, Aksaray, Ordu, Bolu, Uşak, Adıyaman, Burdur, Edirne, Erzurum olarak sıralandı. 
KURULAN ŞİRKET SAYISI ARTTI 
Türkiye’de kurulan şirketlerin sayısı 2019 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 57 oranında arttı. 
TOBB TEMMUZ AYI VERİLERİ 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2019 Temmuz ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre; 2019 Temmuz döneminde bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 57,00 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 70,85 kurulan kooperatif sayısı yüzde 82,46 oranında arttı. Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısında yüzde 56,07 kapanan kooperatif sayısında yüzde 141,03 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 86,54 artış oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.