Enerji Bakanı'na gidiyorlar

Organize Sanayi Bölgesi'nde elektrikte uygulanması öngörülen yeni tarife OSB yönetimlerini harekete geçirdi

27 Şubat 2018 Salı 09:51
Enerji Bakanı'na gidiyorlar

MUSTAFA DEMİRER

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Mustafa Yağlı, sanayi bölgelerinde elektrik tarifesinde beklenen yeni düzenlemenin uygulanmaması için OSBÜK olarak ilgili bakanlıklar nezdinde girişimde bulunacaklarını açıkladı.

59 OSB YÖNETİMİ İZMİR’DE TOPLANDI

OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yağlı, geçtiğimiz günlerde OSBÜK Yönetim Kurulu’nun İzmir Torbalı OSB’nin daveti, Ege Bölge Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde bölgesel bir toplantı yaptığını, söz konusu toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanı sıra  İzmir, Aydın, Muğla, Kütahya Afyon, Manisa, Uşak illerinin OSB’leri ile birlikte yaklaşık 59 OSB yönetiminin katıldığını söyledi.

OSB’LERDE ULUSAL TARİFE UYGULANMALI

OSB’lerde elektriğe gelecek yeni düzenleme ilgili çekincelerini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye ilettiklerini belirten Yağlı, “Sayın Bakan’a OSB’lerde ulusal tarifeden elektrik kullanılmasını önerdik. 50 Milyon Kilovatsaati geçen OSB’ler yüksek tarifeden elektrik kullanacak. Biz yüksek tarife değil, ulusal tarifenin uygulanmasını ümit ediyoruz.”dedi.

ENERJİ BAKANI İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Konuya çözüm üretilmesi amacıyla Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanı Berat Albayrak ile bir görüşme yapılacağını belirten Yağlı, “Sanayi yatırımlarını teşvik etmek amacıyla OSB’lere bir yandan destekler sağlanarak yatırımda cazibe merkezi haline getirilmesi düşünülürken, bir yandan da elektrik düzenlemesi ile müteşebbisleri OSB’lerden uzaklaştırmış olmuyor muyuz? Yani rekabet koşullarını ortadan kaldırmış olacağız. Elektrik düzenlemesinin yapılmamasını arzu ediyoruz. Düzenleme yapılırken OSB içindeki yatırımcıların dışarıda kalanlarla eşit şartlarda olması daha makûl olacaktır. Konuyla ilgili OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Memiş Kütükçü başkanlığında OSBÜK yönetimi olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile konuya çözüm üretmek için görüşülecektir.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 01.03.2018 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Konya 2018-02-27 23:31:12

Konya organizelerde Güneş enerji panelleri ile donatılmış elektrik güneşten.

banner165