Enflasyona karşı zam yerine indirim

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları ile enflasyona karşı top yekün mücadele başladı.

09 Ekim 2018 Salı 15:08
Enflasyona karşı zam yerine indirim

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan "Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programını" kapsamında son dakika
açıklamalar geldi. Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yok. Firmalar yüzde 10 indirim yapacak. İşte o açıklamalar:
Para piyasaları ve doların beklediği Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruluyor. Açıklamayı bizzat Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yapıyor. Bakan Albayrak iş dünyasına, satılan ürünlerin fiyatını en az yüzde 10 aşağı çekerek seferberliğe katılma çağrısı yapıldı. Bu çağrı anında karşılık bulurken bakan elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağı da ilan etti.
-Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim
yapmalarını talep ettik. 
-Girdi maliyetlerini düşürecek, fiyatlarda oluşan hareketliliğin firmalarımızı zarara sokmayacak ve işsizliği artırmayacak bir
program üzerinde çalıştık.
-Bu mücadeleye katılacak tüm firmalarımız, belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını beyan etti.
Yüzde 10 indirim sezon indiriminden bağımsız olacak.
-Bu mücadeleye omuz verelim. Bu logoyla AVM'lerimizi süsleyeceğiz.
ENFLASYONLA MÜCADELE SİTESİ KURULDU
Bu kapsamda 'enflayonlamucadele.org' diye bir site kurduk. Kampanyaya destek olmak isteyenler bu siteden dahil olabilir. -Sözleşmelerde Türk
Lirası'na geçiş, tüketici kredileri ve kredi kartı taksit oranlarına sınırlama adımlarını attık.
ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM YOK
-Elektrik ve dogalgaza yıl
sonuna kadar zam yok.
-İşçi çıkarmalarının önü geçilmesi aşamasında işletmelerimize destek vereceğiz
-KDV iadeleriyle ilgili ödeme süreçlerini hızlandırıp
yıl sonuna kadar başvuruları neticelendireceğiz.
BAZI KREDİLERDE İNDİRİM
-1 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere bankalarımız yüksek faizle
kullandırdığı kredilerde yüzde 10 indirim yapacağını söyledi.
-Ticaret Bakanlığı ALO 173 hattından şikayet takibi yapacak. Gıda enflasyonuna karşı
önlemler çerçevesinde hal yasası değişecek. Fiyat takibi için ürün gözetimi kurulacak. Vatandaşlarımız yüzde 10 indirim logosu olan işyerlerini tercih
etsinler.
Kaynak: İnternethaber

Son Güncelleme: 09.10.2018 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öncü 2018-10-09 16:59:49

Helal olsun

Avatar
Mustafa 2018-10-10 02:18:38

Evet tamam güzel birşey yapılmış gibi lakin 2 ay peki öncesi yada sonrası sahi bu indirim kimler için asgari ücretliden evini ne pahasına olursa olsun geçindirmeye çalışan vatandaşlar için nasıl bir fayda olur kısa süreli bu indirim borçlanmalara sebep olduktan sonra geçen süreç buradaki fayda kimlere afedersiniz ama insanların geçim dünyası ile oynanıyor marketlerdeki her ürün pazardaki her ürün tüm sektörlerde temel ihtiyaç malzemeleri de her türlü eşya ve değeri olan her ürün %20-30-40-50 ve daha fazlası olarak zam yedi insanların hissi duyguları geçinme dünyası politik bir varlık çabası olamaz yaşamsal dünyalarına böyle şervasızca saldırılmaz bir iki ay güzel gibi düşünülebilir ama çok şey kaybedildi kaybedilecekte ekleyeyim hiçbir parti mensubu veya sevgisi taşıyan biri değilim doğru doğru yanlış yanlıştır.olan hep fakir fukaraya olur geçim derdinde olana olur başka kimseye birşey olmaz

Avatar
Kurban 2018-10-10 09:14:57

Kredi çektim geçen hafta peki indirim için ne yapmam gerekli? bunu da bir haber yapar mısınız Sayın Habercim sitesi gerçekten birçok kişi bu haberi soruyor ama cevabını bulamıyoruz dünden beri ????

Avatar
vatansever hainsavar paralelekoyar 2018-10-10 10:02:21

ne olur insanları kandırmayın artık yeter.

Avatar
bir bilen 2018-10-10 16:04:41

elektrik doğalgaza peşpeşe zam yaptınız zaten müjde gibi açıklama yapmaya utanın artık be yeter milletin evine giren sınırlı, cebinden çıkanın haddi hesabı yok..