Esnaf indirim istiyor

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, küçük esnafa enerji kalemlerinde indirim beklediklerini söyledi.

04 Kasım 2019 Pazartesi 13:30
Esnaf indirim istiyor

Enerji kalemlerinde esnaf ve sanatkarlara özel indirimli tarife uygulanmasını isteyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Özellikle küçük esnaf ve sanatkarlarımızın çok düşük sermayelerle açtığı ve kendi yağında kavrularak işlettiği dükkanlarda en az bir iki kişi çalıştırılarak istihdama katkı sağlanıyor "dedi.

ESNAF KORUNMALI

Palandöken, " Her bir dükkan, ortalama 4-5 kişilik bir ailenin gelir kapısı demek. Kısıtlı imkanlarla ayakta kalma mücadelesi veren esnafımız sosyal güvenlik primleri, vergisi vs derken her yıl sermayesi kadar ödeme yapıyor. Cadde ve sokakları hareketlendiren, temizleyen, aydınlatan esnafımızın ayakta kalabilmesi için doğalgaz, elektrik, su, akaryakıt gibi enerji kalemlerinde indirim yapılmalı. Anayasamızın 174. Maddesinde de belirtildiği gibi devletimiz esnaf ve sanatkarları korumaya yönelik tedbirler almalı. Özellikle kış aylarına girdiğimiz şu günlerde enerji kalemlerine yönelik müjdeli bir haber gelirse esnafımız rahat bir nefes alır” diye konuştu.

Hedef Halk

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165