Esnafa vize uyarısı

ÇESOB Başkanı Gül, esnaf ve sanatkarları vize konusunda uyardı.

10 Eylül 2018 Pazartesi 17:55
Esnafa vize uyarısı

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, esnaf ve sanatkarları vize konusunda uyardı.

Birlik Sicil Müdürlüğü’ne kayıt yaptıran esnafın her 5 yılda bir vize (yenileme) yaptırması gerektiğini hatırlatan Gür, konu hakkında şöyle konuştu:

“16 Eylül 2005 tarih ve 25938 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Esnaf ve Sanatkar Sicili Yönetmeliği’nin 11. maddesine istinaden Sicil Müdürlüğü’ne kayıt yaptıran esnafımızın belgeleri kayıt yaptırdığı tarihten itibaren 5 yıl geçelidir. Esnafımız her 5 yılda bir vize (yenileme) işlemi yaptırmakla yükümlüdürler. Esnaflarımızın sicil durumlarını takip etmeleri için en kısa sürede ÇESOB Sicil Müdürlüğü’ne başvurulması gerekmektedir.”

Başkan Gür, ayrıca vize işlemini yaptırmayan üyelere gecikme zammı ve faiz uygulaması yapıldığını ifade ederek, esnafın gecikme zammı ve faiz uygulamasına tabi olmaması için konu hakkında duyarlı olmalarını istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.