Fırıncılardan zamma tepki

Fırıncılar Odası Başkanı Seyit Arslan, ekmeğin ham maddesi olan una son bir ayda 3 defa zam gelmesine tepki gösterdi.

27 Kasım 2019 Çarşamba 16:07
Fırıncılardan zamma tepki

Çorum Fırıncılar ve Simitçiler Odası Başkanı Seyit Arslan, ekmeğin ham maddesi olan una son bir ayda 3 defa zam gelmesine tepki gösterdi.

Fırıncı esnafının girdi maliyetlerinin yükseldiğini, buna rağmen ekmeğe zam yapmaktan uzak durduklarını belirten Arslan, “Şartlar böyle devam ederse ekmeğe zam kaçınılmaz olur. Un olmazsa ekmekte olmaz” dedi.

DOLAR YÜKSELMEDİ, BU NEYİN ZAMMI?

Oda Başkanı Seyit Arslan, yaptığı açıklamada, “Un fiyatlarına zam yapılıyor. Zaten ekmek fiyatı yerinde sabit sayıyor. Dolar yükselmedi. Neye istinaden una son bir ayda 3 kez zam yapıldı? Bu zamların fırıncı esnafına büyük bir yük olduğunu tekrar hatırlatmak isterim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu amir 2019-11-27 20:08:42

arkadaşlar fırıncılar cidden haklı. vatandaş olarak zamları hiç istemeyiz ama 50 kiloluk un 45 liraydı 2010 yıllarında şimdi aynı un 110 lira civaarında. ama ekmek halen 1 tl hep aynı kalmak zorunda çünkü hangimizin evine ekmek girmiyor ki o yüzden ekmegin gramını düşürdüler şunu yaptılar ama 1 liraya sabit kıldılar hatta halk ekmek ile vatandaşın gazını aldılar ama fırıncıları da anlamak lazım. doğal gaz odun kömür ateş hepsine zam geliyor da ekmeğe neden gelmesin? ama vekillerimiz güzelce kebaplarını yesinler vatandaşa anca vaad ama vaat karın doyurmuyor

Avatar
Yazık 2019-11-27 16:24:01

Herkes bir şeyleri bahane ederek daha çok kazanma hırsından sattığı ürünlere zam yapıyor. Ama ekmek parasını kazanmak için gecesini gündüzüne katıp çalışan vatandaşın cebine giren maaşa zam yapmaya gelince her şey güllük gülüstanlık alım gücü çok iyi deniyor. Devletin el atmadığı mesele kişilerin vicdanına kalınca durum bu işte sebepsiz her şeye zam. Yakında ekmek fiyatları artar.

Avatar
Bay bilen! 2019-11-28 11:08:16

Zam yapmak için bahane arıyorlardı zemin hazırlanmış oldu? Sanki un fiyatları düşükken keyfi zam yapmadılar?

banner165