GENİTEC rekor kırdı

Çorum’da Ece Holding bünyesinde makine üretimi yapan GENİTEC, 2022 yılında ihracat rekoru kırdı.

17 Aralık 2022 Cumartesi 21:36
GENİTEC rekor kırdı

Çorum’da Ece Holding bünyesinde makine üretimi yapan GENİTEC, 2022 yılında ihracat rekoru kırdı.

Nasıl Bir Ekonomi Dergisi GENİTEC’in ihracat başarısını sayfalarına taşıdı. GENITEC Genel Direktör/COC Ahmet Çenesiz, dört lokasyonda toplam 8 üretim tesisi ile 345.000 metrekare açık alan ve 92.000 metrekarelik kapalı alanda üretim yapan ve 1.400 kişilik istihdam sağlayan bir sanayi grubu olan ECE Holding’in çalışmalarını özetledi.

GENITEC Genel Direktör/COC Ahmet Çenesiz, yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

17 MİLYON EURO İHRACAT

"GENITEC, anahtar teslim vitrifiye fabrikaları kuran bir teknoloji şirketidir. Uzun yıllardır geliştirmekte olduğu seramik üretim teknolojilerini geliştirerek dünyanın birçok ülkesinde makineler çalıştırmaktadır. Bugün itibariyle Avrupa'nın tek fabrika olarak en büyük vitrifiye makine üretim tesisine sahibiz, 80.000 metrekare açık 20.000 metrekare kapalı alanda faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Yüzde 100'e yakın ihracat yapmaktayız. 2022 ihracatımız yaklaşık 17 milyon Euro’dur.

'İHRACATTA REKOR KIRDIK'

2022 bizim açımızdan güzel geçti. 2022 yılında ihracat rekorumuzu kırdık diyebiliriz. Aynı zamanda da birçok yeni anahtar teslim projelerimiz var. Dünyanın en büyük üreticilerine çok yüksek teknoloji, en katma değerli makinelerimizi sevk etmeye başladık. Ürünlerimizi daha da geliştirerek büyümeye devam edeceğimize inanıyoruz. Yeni ek bina ve talaşlı-kaynaklı imalat yatırımlarıyla yüzde 50 civarında kapasite ve istihdam artışı öngörüyoruz.

DÜNYA HEDEFİNİ AÇIKLADI: 'BİRİNCİLİK'

Çorum, nüfusuna oranla teknoloji üretme oranına baktığınızda çok önlerde yer alıyor. Bu manada makine başta olmak üzere tüm firmaların büyümeye devam ettiğini görebiliyoruz. Organize Sanayi Bölgesi şuanda nerdeyse tamamen dolmuş durumda. İlimiz açısından bu oldukça pozitif bir durum. Teknolojik gelişmemizi, katma değerli ürünleri, doğru referanslarla büyü terek sektörümüzde dünyada birinci sıraya gelme hayalimiz var. Genç bir firma olmamıza rağmen bunun çok da uzağında değiliz. GENITEC olarak çok kaliteli ekip arkadaşlarıyla çalışıyoruz, firmamız adına tüm ekip arkadaşlarıma göstermiş oldukları özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ederim.

SEKTÖRDE VİTRİFİYE ÜRETİMİ

Yüksek basınçlı döküm sistemleri ve otomatik sırlama sistemleri gibi kalite ve verimliliği artıracak ürünlere yōneliyor firmalar. Bu kaçınılmaz bir ihtiyaç. Vitrifiye üretimi emek verilmesi gereken yoğun bir sektör ve biz bu manada sektöre yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle yatırım ve işletme sermayesi finansmanı da katma değerli ürünler için daha özel koşullar geliştirilebileceğini düşünüyorum. Kendi alanımızda çok ciddi bir know-how ve yoğun mühendisliğimiz olduğuna inanıyoruz. Bunun desteklenmesinin hem ülke ekonomisine hem de firmaların Ar-Ge çalışmalarında daha cesur davranmalarına yol açacağına inanıyoruz."

Son Güncelleme: 18.12.2022 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-12-18 13:48:24

Çorum'u yönetenler o kadar pasif ki, bunun en güzel örneği Çorum Organize Sanayisidir. ÇORUM'U yönetenler görmek, duymak, bilmek istemiyorlar, ama görünen köy kılavuz istemez. ÇORUM YENİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ İSTEMEKTEDİR. ÇORUM KABUĞUNA SIĞAMIYOR, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DOLDU. YENİLERİNİ İSTİYOR. BİZİM BASİRETSİZ ÇORUM BÜROKRASİSİ ANCAK ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTMAYI BİLİYORLAR. SENELERDİR SÖYLÜYORUM. SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. SENELERDİR ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

Avatar
Helal 2022-12-18 21:40:16

Ayakta alkışlıyorum Helal olsun inşAllah daha büyük başarılara imza atarsınız..

Avatar
Neden 2022-12-18 11:51:05

Çorum İcanadolu ve Karadeniz arasında dümdüz alana sahip bulunmaz bir yapıya ve insana sahiptir.
Onğanize sanayileri 3 - 4 tane olmalı idi ancak 1 tane sanayiisi maaşAllah, imalatı ve üratimi bir o kadar fazla Çorumu uçuracak prağmanlar geliştirmeli. Daha ve dahü yukarıya