Geri adım yok

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, işyerlerinde çalışanların alacağı eğitimler, işyerlerindeki risk analizleri ve acil eylem planlarının hazırlanması konularında erteleme ile ilgili bir hükmün şu ana kadar bulunmadığını bildirdi.

30 Haziran 2013 Pazar 18:39
 Geri adım yok

Tüm işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesinin yapılmış olmasının 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun yürürlük maddesi uyarınca 30 Aralık 2012 tarihi itibari ile zorunlu olduğunu kaydeden Kılıç, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yapmış olduğu bu açıklama doğrultusunda iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile iş riski analizlerini yaptırmak mecburiyeti devam etmektedir" dedi.

Bazı gazete ve televizyonlarda çıkan işyerlerinde çalışanların alacağı eğitimler, işyerlerindeki risk analizleri ve acil eylem planlarının hazırlanması hakkında erteleme olduğu yönündeki haberlerin detay içermemesi dolayısıyla bilgi kirliliği yarattığını dile getiren Yalçın Kılıç, "Esnaf ve sanatkarlarımız bu haberlere itibar etmemelidir. Süre uzatımına esas olan konu iş yerlerinde işyeri hekimi ve iş sağlığı güvenliği uzmanı bulundurulması hakkındaki yürürlük ve Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) hakkındadır. İşyerlerinde çalışanların alacağı eğitimler, işyerlerindeki risk analizleri ve acil eylem planlarının hazırlanması hakkında erteleme ile ilgili bir hüküm şu ana kadar yoktur" diye konuştu.





Son Güncelleme: 30.06.2013 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.