Gıdacılarla toplantı

Çorum'da toplu tüketim lokanta, fast-food, pastacılık vb. işletmecileri toplandı.

15 Ocak 2020 Çarşamba 15:48
Gıdacılarla toplantı

Çorum'da toplu tüketim lokanta, fast-food, pastacılık vb. işletmecileri toplandı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda, ‘Türk Gıda Kodeksi-Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’ hakkında işyeri temsilcilerine bilgi verilerek, toplu tüketim yerlerinde son tüketiciye sunulacak gıdaları ve mesafeli satış dahil olmak üzere gıda satış yerlerinin sorumluluklarını, işletmelerde menü, yazı tahtası vb. aracılığıyla, gıdanın adı ve alerjen madde bilgilerinin son tüketiciye sunulması, teknik ve hijyenik koşulların iyileştirilmesi, mevzuatın uygulamasında birlikteliğin sağlanması ve tüketici memnuniyetinin arttırılması için görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda işletmelerin temsilcilerine ”Gıdalarda Etiketleme ve Alerjen Bildirimi” “Yasal Zorunlulukları”, “Hijyen Kuralları”,  “İşletmeler Tarafından Uyulması Gereken Konular”, “Yasal İşlem Uygulanan Konular”, hakkında açıklamalar yapıldı.

Öte yandan Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı ile kurum yöneticileri Çorum merkezde köyleri ziyaret ederek zorunları yerinde dinlemeye başladı. Akşam düzenlenen ziyaretlerin ilki Turgut Köyü’ne gerçekleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.