Girişimcilik eğitimi başlıyor

İŞKUR destekli girişimcilik eğitimi düzenlenecek

02 Kasım 2017 Perşembe 19:38
Girişimcilik eğitimi başlıyor

Sungurlu Ticaret Borsası’nda İŞKUR destekli ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ 4 Kasımda başlayacak.

Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, girişimcileri devlet destekleri ile buluşturmak ve yeni istihdam oluşturmak amacıyla İŞKUR destekli eğitimin 4 Kasım 2017 Cumartesi günü başlayacağını söyledi. Karaçil, eğitimini tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan girişimcilerin KOSGEB girişimcilik desteğinden faydalanabileceklerini ifade etti.

Eğitime katılacak girişimcilere İŞKUR tarafından belirli bir miktarda ödeme yapılacağını dile getiren Karaçil, girişimcilik belgesi ile KOSGEB’e başvuran girişimcilerin 50 bin lira hibe, 100 bin lira da faizsiz kredi olanaklarından faydalanabileceğini belirtti.

Bu eğitimle ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaşacağını ve başarılı işletmeler kurulabileceğinin altını çizen Karaçil, “Müracaat eden girişimcilerimiz 31 Ekim’de bir mülakata tabi tutuldu ve mülakatlar sonunda 25 kişi eğitimlerden yararlanmaya hak kazandı. Eğitim almaya hak kazanan kursiyerlerimize 4-5-6-7 Kasım tarihlerinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, kendi iş fikirlerine yönelik iş planı oluşturma ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenliyoruz. Bu sayede ülkede girişimcilik kültürü yaygınlaşacak ve başarılı işletmeler kurulabilecek.” dedi.

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Fatih Şanöz tarafından verilecek eğitimler, 4 günde toplam 32 saat sürecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165