Halk Ekmek kendini aştı

Halk Ekmek hizmet çeşitliliğini genişletiyor

19 Kasım 2017 Pazar 21:45
Halk Ekmek kendini aştı

Çorum Belediyesi BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, ekmek satış büfesi sahipleriyle değerlendirme toplantısı yaptı. Yabacıoğlu, toplantıda üretimine başlayacakları yeni ekmeklerle ilgili de bilgiler verdi.

LEBLEBİ TOZLU VE ÜZÜNMÜ EKMEK

Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında 5 çeşit ekmek ürettiklerini belirten Başkan Yardımcısı Yabacıoğlu, bu sayıyı 7’ye çıkarttıklarını ifade etti. Yabacıoğlu, “Çorum’a özgü bir lezzet olsun istedik ve leblebi tozlu, kuru üzümlü ekmeği üreterek vatandaşlarımıza tattırdık. Deneme aşamasında çok olumlu geri dönüşler aldık. Yakında tamamen bize özgü bir lezzet olan leblebi tozlu ve kuru üzümlü küçük ekmeklerimizi satışa sunacağız” dedi.

GLÜTENSİZ EKMEK İÇİN YENİ TESİS

İlk günden beri gündemde olan glütensiz ekmeğin üretiminde de ciddi bir araştırma içerisinde olduklarını söyleyen Yabacıoğlu, “Hitit Üniversitemiz ile ortaklaşa yaptığımız kaliteli ve güvenli glütensiz ekmek üretme çalışmalarında ciddi bir ilerleme kaydettik. Karabuğdaydan üreteceğimiz glütensiz ekmeklerle sadece Çorum’da değil Türkiye genelinde marka olmayı hedefliyoruz. Bunu halk ekmek fabrikamızda yapmayacağız, yeni bir üretim tesisi kuracağız” diye konuştu.

EKMEK BÜFELERİNDE SU YÜKLEME

Bir süredir halk ekmek satış büfelerinde akıllı su sayaçları için yükleme, su faturası ödeme işlemi üzerinde çalıştıklarını da dile getiren Başkan Yardımcısı Yabacıoğlu, “Mühendis arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptı, uygun bir yazılım hazırladı. Bu sayede Halk Ekmek satış büfelerimiz aynı zamanda vatandaşlarımızın su yükleyebilecekleri ve su faturası ödeyebilecekleri birer nokta haline gelecek” diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ÜCRETSİZ EKMEK

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, hayır sahiplerinden ihtiyaç sahiplerine ekmek yardımı yapma teklifleri aldıklarını dile getirdi ve buna kayıtsız kalmayarak ekmek fişi uygulamasını başlattıklarını belirtti. Yabacıoğlu, “Ekmek fişini, yardım sever vatandaşlarımızın yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ekmek yardımı yapabilmesi için uygulamaya geçirdik. Ekmek yardımında bulunmak isteyen vatandaşlarımız bu fişlerden temin ederek yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza verebilecek, vatandaşlarımız da bu fişlerle Halk Ekmek satış büfelerinden düzenli olarak ekmeklerini alabilecek” dedi.

Son Güncelleme: 19.11.2017 22:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.