Hayırlı olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan koronavirüs ile mücadelede ekonomik tedbirler paketi yasalaştı.

25 Mart 2020 Çarşamba 10:13
Hayırlı olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, koronavirüs ile mücadelede ekonomik önlemler ile çalışma hayatına yönelik tedbirleri de içeren Kanun Teklifi TBMM Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul'nda kabul edilerek yasalaştı.
*En düşük emekli maaşı 1500 TL oldu.
*Bayram ikramiyeleri öne çekildi.
*(Coronovirüs nedeniyle çalışmayanlar için...) Kısa çalışma ödeneği kolaylaştırıldı.
*Çek ve sicil affı getirildi, borçlarını makul sürelerle yapılandıranlara kredi kolaylığı ve 1 Mart-30 Haziran arasında kiralarını ödeyemeyen İşyerlerinin tasfiye edilmemesi saglandı saglandı
*(Coronovirüs nedeniyle sıkıntı içerisinde olan) İşverene asgari ücret desteği saglandı.
*Yargılamalara ilişkin bütün süreler 30 Nisan’a kadar durduruldu.
*Turizme yönelik etkilerin azaltılması için tedbirler alındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil 2020-03-25 13:30:22

Dağ fare doğurdu. Bankaların borç ötelemesi Üfürükten. Öyle 3 aylık borç falan ötelenmiyor. Banka borcunun 30 nisana kadar olan kısmını öteliyor. Ayrıca bu süreden de faiz alıyor. Şöyle ki tüketici diyelim ki ayda binbeş yüz lira olan kredisinin mart taksidini zaten ödedi. Gelelim nisana 30 Nisan öncesi olduğu için bunu 30 hazirana kadar öteliyor. Yani 2 buçuk ay yaklaşık yüzde 3 civarı toplamda faiz alıyor. Yani 30 haziran da 1550 lirasını istiyor. 30 Nisan sonrası olduğu için mayıs ve haziran taksitlerini ötelenmiyor. Hadi mayıs tamam. Haziran taksidi ile ödeme oldu 3 bin küsür. Eee haziran da ne olacak bizim çocuklar taş mı yiyecek. Bu insan aklıyla alay etmektir. Sonuçlar bankaya varınca hayal kırıklığı. Her şey öyle damadın televizyonda anlattığı gibi değil.