Hayırlı uğurlu olsun

Çorum Çimento Fabrikası satın alma sözleşmesi imzalandı.

15 Ocak 2021 Cuma 11:23
Hayırlı uğurlu olsun

Çorum Çimento Fabrikası satın alma sözleşmesi imzalandı. Çimento Fabrikası alanı artık resmen Çorum Belediyesi'nin.

Turgut Özal Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine AK Parti ve MHP Belediye Meclis Grubu Üyeleri katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, belediyenin mali disiplini sağladıktan sonra Çorum için hayaller kurmaya başladığını, Çimento Fabrikası’nın bunlardan birisi olduğunu açıkladı. Aşgın, konuşmasında özetle şunları söyledi: “Belediye’nin gecikmiş kimseye tek kuruş borcu yok. Ekonomik alt yapımızı güçlendirdik. Belediyemizin mali disiplini güçlendirdik. Şehrimiz için hayal kurmaya başladık. Çimento Fabrikası'nı kente kazandırmak istedik. Valimiz, teşkilatlarımız milletvekillerimiz ve bilhassa TSO Başkanımızın destek vermesi önemli bur husus. Hepsinden önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımızın bize örnekliğidir.

Çimento Fabrikası arazisi için 100 milyon lira kredi yetkisi aldık. Ancak satın alma nedeniyle bu kredinin tamamını kullanma niyetinde değiliz. Şu anda 42.5 milyon lira peşin ödüyoruz. Mayıs-Haziran ayları arasında 5'er milyon lira, Kasım ayına kadar da 10'ar milyon taksitle toplamda 102.5 milyon gibi ödeme yapacağız. Fabrikayı makûl bir fiyata satın almış oluyoruz. Borcumuzu krediye bulaşmadan kendi öz kaynaklarımızla ödemeye kararlıyız. Çorum Çimento Fabrikası 1 milyon 384 sin m2 devasa alan. Bütün hakları ile devralıyoruz. O bölgede çok kıymetli su kaynakları, madencilikle ilgili rezervler ve araziyi tamamen devralmış oluyoruz. Bu işi de yüzümüz akıyla tamamladık.

Peki burası ne olacak? Halil İbrahim ve ekibinin olduğu yerde rant konuşulmaz.  Bizi bilen bilir. ‘ALİ’ olma sözüyle gelen ve duruşu olan bir ekibiz. Fikri olan varsa biz herkesin düşüncesini alırız. Bölgede 50-100 yıl sonrasına mührü vurulacak bir şehir oluşturmak hedefliyoruz. Kafamızda herhangi bir düşünce yok, sadece doğruyu bulma arayışındayız. Katkı vermek isteyen herkesi davet ediyoruz. Doğrunun, adil olanın, ortak aklın peşindeyiz. Dedikodu üretmesinler, köstek olmasınlar. 2023-2053-2071 vizyonuna uygun nasıl bir şehir kuracağız, onu konuşalım.İki temel hedefimiz var. Birincisi en doğru projeyi bulmak istiyoruz. Bir diğeri bu tasarruftan belediyemize maksimum ekonomik faydayı sağlamayı hedefliyoruz. AK Parti ve MHP grubuna teşekkür ediyorum. Bu fotoğrafla tarihe not düştüler."

HEM ÇORUM HEM DE BELEDİYE İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Firmanın Ceosu ise “Votorantim grubu adına bir kaç şey söylemek istiyorum. 1996 yılından bu yana grup olarak üretim faaliyetlerine başlamıştık, ancak bir süre önce bu faaliyetler durdu. Ekonomik ve operasyonel nedenlerle faaliyeti durdurduk ama Çorum'da satışlarımız devam ediyor ve kentte olmaya devam ediyoruz. Bu arazinin Çorum halkına hizmet etmesi gerektiğinin önemini düşündük. Halil İbrahim Bey başından beri çözüm odaklı bir anlayış gösterdi. Bu çözüm her iki taraf için de iyi bir çözüm. Çorum bizim ana marketlerimizden biri. Samsun, Sivas ve Yozgat'ta üretimlerimiz devam ediyor. Ayrıca Çorum Belediyesi açısından da bu satış iyi bir çözüm. Şehrin geleceği açısından da iyi bir adım oldu. Çorum'da olmaya, bu pazarda olmaya, ihtiyaçlarınıza cevap vermeye devam edeceğiz. Belediye Başkanı Halil İbrahim Bey’e araziyi değerlendirme noktasında bu düzeyde bir vizyon gösterdiği için teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Daha sonra Votorantim Ceosu ile Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın arasında satış sözleşmesi imzalandı.

Son Güncelleme: 18.01.2021 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zafer 19 2021-01-15 13:57:56

Bir gazeteci abimiz soramadım bu Votorantim Ceo'suna neden kapattın bu fabrikayida baska illere açmak durumunda kaldın. Adam orda diyecek ulaşım maliyeti en basit örneği demiryolunuz yok diyecek havalimani yok diyecek..Sorulabilinirdi peki burdan elinizi çektiniz sattınız memleketin başka bir bölgesine yatırım dusunuyormusunuz denilebilinirdi.. HABERCIM 19 EDİTÖRLERİ BU KONU HAKKINDA CEVAP VEREBİLİRMISINIZ.

Avatar
AHMED 2021-01-15 13:41:21

EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN...BÜYÜK BAŞARI AMA İYİ DEĞERLENDİRİLİRSE

Avatar
Ahmet 2021-01-15 17:17:05

Alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 komisyon alınır. İşkurgözler Emlak ;)

Avatar
Ali 2021-01-15 18:51:49

Fabrikalar kapanıyor . Çorum küçülüyor . Yozgattan çimento alacağız . Yatırım , üretim yok . Bunlar rant işi . ( Arsa ucuza alınmış ama devlet daha önce de fabrikayı ucuza satmıştı

banner165