Hayırlı uğurlu olsun

Çorum Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında 1400 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme törenle imzalandı

09 Haziran 2021 Çarşamba 21:39

Çorum Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında 1400 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme imza töreni Buhara Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Sözleşme 2021 ve 2022 yıllarını kapsayacak.Törene, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın yanı sıra Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, MİKSEN Genel Sekreteri Zekeriya Sancı, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, sendika temsilcileri ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri esnasında üzerinde en çok durdukları konunun adalet ve hakkaniyet ölçüsü olduğunu vurguladı ve “Toplu İş sözleşmemiz tüm mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun.” Dedi.
Belediyenin tüm şartları zorlayarak en iyi sözleşmeyi yapmaya gayret ettiklerini altını çizen Başkan Aşgın, “8 farklı ücret birimini 3’e düşürdük. En düşük ücret alan 1216 kardeşimizin yevmiyesini 140 TL’ye çıkardık. Yani en düşük yevmiye 140 TL oldu. İkinci grubumuzun yevmiyesini ise 148 TL’ye çıkardık. 34 kardeşimizi ilgilendiren 3. grubumuzun yevmiyesini ise 165 TL olarak belirledik. Sosyal yardımlar ve ek ödemeler dahil en düşük işçi maaşını 4.500 TL’ye çıkarmış olduk.” Dedi.

'RAMAZAN’DA 300, KURBAN’DA 750 LİRA'

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Bugün bir bayram yaşıyoruz. 3-4 aydır devam eden bir süreç. Hak İş Genel Başkanımıza ve İl Temsilcimize buradan teşekkürlerimi sunuyorum. 1400 kardeşimizi ilgilendiren bir sözleşme. Sosyal haklarda önemli iyileştirmeler yaptık. Ramazan Bayramında 300 TL, Kurban Bayramında da 750 TL ikramiye vereceğiz. İlk, orta ve liselerde çocuğu okuyan personele 250 TL, üniversitede okuyan çocuk yardımını ise 500 TL’ye çıkardık.” Dedi.

'ÇOK İYİ SÖZLEŞME'

Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, bu zamana kadar yüzlerce sözleşme imzaladıklarını belirterek “Bu zamana kadar edindiğim tecrübelerime dayanarak ifade etmeliyim ki çok iyi bir sözleşme oldu. Sözleşmenin bu hale gelmesinde başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Arslan, “İmzalayacağımız sözleşmenin hükümleri çok güzel. İşini doğru yapan hiçbir arkadaşımızın iş güvencesi endişesi yok. İstanbul’da dahi yaptığımız sözleşmelerden daha iyi maddeleri olan bir sözleşme olduğunu görüyoruz. Belediyelerde zorunlu olmadığı halde 52 günlük ikramiyeyi işçisine veren bir Belediye Başkanımız var. Türkiye’de örnek gösterilecek bir davranış sergiledi Belediye Başkanımız. Pandemi şartları nedeniyle yerel yönetimlerin gelirlerinin büyük oranda düştüğü bu süreçte başkanımızın işçi, emekçi lehine verdiği karar takdir edilecek bir durumdur. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin.” diye konuştu.

Hizmet İş Şube Başkanı Mustafa Köroğlu da yaptığı konuşmada her zaman işçi ve emekçinin yanında yer alan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 10.06.2021 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İşçi 2021-06-10 07:50:30

Yıllık enflasyon yüzde kaç yapılan zam yüzde kaç ben ona bakarım. Süslü ve boş sözlere gerek yok yıllık enflasyon +%5 refah payı zam yapıldı ise tebrik ederim, Ama hiç sanmam zaten hizmet iş sendikası aidat almayı bilir sendikacılığı ise memur sendikaları yapar. Siz işçiyi kandırdığınızı düşünün bakalım ama kendinizi kandırıyorsunuz farkında değilsiniz.

Avatar
Tolga 2021-06-10 08:37:24

Evet işini doğru yapmak önemli. Bir çalış üç dinlen olmuyor.

Avatar
HALK 2021-06-10 15:02:16

dünya işçilerin sırtından döner ama ne hikmetse en az maaşı işçi alır

Avatar
taseron 2021-06-10 22:33:09

yapilan sozlesmeden hic bir isci memnun degil,soylenilen rakamlar brut, net degil.Sendika baskani cikip cok guzel sozlesme yaptik diyebilecek profil,yazik oldu hem bizlere hemde yoneticiler kendi ayagina sıkmak tam olarak bu olsa gerek,gercek su ki zam yoksa, oy yok

Avatar
Ayhan mert 2021-06-12 00:19:54

Gelmişsin imzaya mamut arslan adana osmaniyeden zorkaçtın burada filistinden bahsediyor bizim yemiyeyle konuşuyon anladınmı la sizler sadece işçinin yemiyesille geçinen insanlarsınız cezamı yattınız bedavadan yatmadanız işçinin parasıyla yattınız bide biz emek verdik doyonuz biz işçi olarak birşey vermedik i senin dinin tamda bizim dinimiz yarımı la gelmişsin 6 aydır bir sözleşme yapamadınız ha Bi şak şakçıları zor buldunuz la köröllu seninde zaten göçün geçti göçünü hazırla la tamammı yoksa sizi mahkemeye vercem şiiit la