Hayvan Pazarı'nda saat düzenlemesi

Hayvan Pazarının açılış saatleri vatandaşın talebi doğrultusunda düzenlendi

18 Nisan 2019 Perşembe 08:52
Hayvan Pazarı'nda saat düzenlemesi

Vatandaşın isteği doğrultusunda hayvan pazarında saat düzenlemesi yapıldı.

Çorum Belediyesi Hayvan Pazarı'nın açılış saatlerini tüccar ve vatandaştan gelen isteklere göre yeniden düzenledi.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada, "İlgili mevzuat gereği, hastalıklı hayvanların daha kolay tespit edilmesi, hırsızlık, sahte para dolandırıcılığı gibi olayların önüne geçilebilmesi için önemli bir hizmeti yerine getiren Hayvan Pazarının açılışı, gün ışığında olması gerekmektedir. Hayvan pazarı açılış saati ile ilgili, vatandaşlarımızdan gelen daha erken saatte açılma talebini ortak akılla görüşerek güzel bir sonuca bağladık. Hayvan Pazarımızın açılış saatlerini 22 Nisan 2019 tarihinden itibaren yaz aylarında 06.30 kış aylarında ise 07.30 olarak değiştirdik. Burada faaliyet gösteren tüccarımıza, vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

HAYVAN PAZARI YETERLİ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Çorum Belediyesi Hayvan Pazarı yaklaşık 70.000 m2’lik alanıyla İç Anadolu, Doğu Anadolu, Karadeniz bölgesinin en büyük pazarı niteliğindedir. Alım ve satım için, hayvan pazarımıza 25 İlden hayvan tüccarı gelmektedir. İlimizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesinde büyük katkı sağlamaktadır. Yaptığımız araştırmalarda vatandaşlarımızın erken saatlerde hayvan pazarına geldikleri görülmüştür. Tüccar ve vatandaşlarımızın yer bulamayız endişesiyle erken saatlerde hayvan pazarına gelmelerine gerek yoktur. Pazarımız içerisinde yeterli otopark ve hayvan satış alanımız bulunmaktadır. Vatandaşlarımızdan, mevcut İskilip yolunun trafik akışına engel olmamak, olası trafik kazalarına sebebiyet vermemek, ambulans, itfaiye vb. araçların geçişini engellememek için, hayvan pazarına gelişlerinde daha dikkatli olmalarını istirham ediyoruz. Ayrıca pazar alanımızda bulunan servis ve yürüyüş yollarının açık olması, hayvanların padoklara alınması, hayvan ve insan sağlığı yönünden önem arz etmektedir. Bu konuda hemşerilerimizin daha duyarlı olmalarını rica ediyor, hayırlı ve bereketli alışverişler diliyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.04.2019 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KARARLILIKLA ÜSTÜNE GİDİLECEK 2019-04-18 14:01:39

.BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ÖNCELİKLE SORUMLULUĞU HAYVAN PAZARI KAMULAŞTIRILMALARINA DİKKAT ÇEKMELİDİR .KAMULAŞTIRMA YAPILACAK ARAZİLER TESPİT EDİLDİ .ÇORUMDA HERKEZ TARAFINDAN BİLİNEN BU ŞAHISLAR TARAFINDAN ARAZİLER 5 M LİRAYA ALINDI SONRA AYNI ARAZİ 100 M LİRAYA BELEDİYE DEVREDİLDİ .ÇOK BÜYÜK VURGUNLAR YAPILDI .ADA PAFTA PARSEL NUMARALARI BELLİ SADECE TAPU DAİRESİNE VE BELEDİYE KAMULAŞTIRMA BİRİMİNE SORMAK YETERLİ .MEMLEKETİN SINIRLI DEĞERLERİ BİRİLERİNE SONSUZ ŞEKİLDE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ .BELEDİYENİN KASALARININ BOŞALTILMASINA KÜÇÜK BİR ÖRNEK .ARTIK SOYGUNLARA DUR DEMENİN ZAMANI ,SÖZ SİZDE BAŞKANIM.

Avatar
Siyaset 2019-04-18 19:17:26

Bugün Başkan kuzularla meleşiyor yarın Başkan'ı kurtlarla birlikte saldırırken görecekmiyiz o Zaman bizim Başkanımız mı yoksa bundan öncekiler gibi mi olacak Zaman her şeyin ilacı ..

Avatar
Ömür 2019-04-21 19:43:59

Asıl çözüm bulunması gereken hayvan pazarının önümdeki satış için gelen araçların yolu kapatması pazartesi sabahları iş için iskilip ve bayat a giden benim gibi onlarca kişi o yolu kullanıyor rezil oluyoruz buna çözüm bulunsun

Avatar
Çorumlu 2019-04-18 10:43:59

Yavru keçi neden başkana surat etmiş Ters ters bakıyor başkana