Hayvan Pazarı sıkı tedbirle açılıyor

Çorum Hayvan Pazarı sıkı tedbirlerle yeniden açılıyor.

29 Mayıs 2020 Cuma 18:33
Hayvan Pazarı sıkı tedbirle açılıyor

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, hayvan pazarının alınacak yeni tedbirlerle birlikte 31 Mayıs’ta açılacağını söyledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve beraberindeki heyetle hayvan pazarında incelemelerde bulunan Başkan Aşgın, normalleşme süreci kapsamında ticari hayatın canlandırılması amacıyla hayvan pazarının açılacağını belirtti. Üreticileri rahatlatabilmek amacıyla Çorum Hayvan Pazarının açılmasını kararlaştırdıklarını ifade eden Başkan Aşgın, “Bu anlamda Türkiye’de ilk karar alınan illerden biriyiz. 1 Haziran Pazartesi günü Çorum ve çevre illerden gelecek hayvan sahipleri için pazarımızı açmış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi yeni bir normalleşme sürecine geçmemiz gerekiyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz de Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, STK’larımızın desteği ve işbirliğiyle tüm önlemlerimizi aldık. Gönül rahatlığıyla hayvan yetiştiricilerimiz hayvanlarının satışlarını gerçekleştirebilecek.” Dedi.

PAZARA GİRİŞTE SIKI TEDBİR

Pandemi sürecinin devam ettiğini ve Pazar girişlerinde sıkı tedbirler uygulanacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Pazarlara girişten itibaren tedbirlerimiz etkili olacak. Tüm araçlar dezenfekte barımızdan geçerek pazara alınacak. Pazar içerisinde hayvanların satılacağı padokların yanında yayalarımız için özel yollar düzenledik. Pazarımızın çeşitli yerlerine asacağımız uyarılara riayet edildiği sürece sorun olmayacaktır. Semt pazarlarında olduğu gibi dezenfeksiyon otomatlarımız olacak, vatandaşlarımızın vücut ateşi ölçümü ve maske dağıtımı yapılacak. İçeride de sosyal mesafeye mutlak suretle uyulması halinde Allah’ın izniyle herhangi bir sorun yaşanmayacak.” ifadelerini kullandı.

KAPASİTEYİ ARTIRACAĞIZ

Sosyal mesafe kuralları gereğince hayvan pazarında normal kapasitesinin yarısı kadar sayıya müsaade edeceklerini vurgulayan Başkan Aşgın, bu süreçte kendilerine destek veren Çorum Valiliği ve diğer kurumlara teşekkür etti.

Emniyet güçleri, zabıta ve özel güvenlik görevlilerinin pazarları sıkı bir şekilde denetleyeceğinin altını çizen Başkan Aşgın, “3 bin kapasite ile pazarımızı açacağız. Süreç içerisinde uygulamada herhangi bir eksik olduğunu düşünmüyoruz ama eksiklik olduğu takdirde bu eksiklikleri gidererek kapasitemizi tekrar 6 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Üreticilerimize bol bereketli kazançlar diliyoruz.” Dedi.

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ise Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın’a üreticiler için yaptığı çalışmalar ve hayvan pazarının açılması ile ilgili gayretleri nedeniyle teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165