Hayvancılığın sorunlarına neşter

Çorum’da hayvancılık işletmelerinin genel durumu Vali Sabri Başköy'ün başkanlığındaki toplantıda değerlendirildi.

18 Eylül 2013 Çarşamba 22:31
 Hayvancılığın sorunlarına neşter


Çorum’da hayvancılık işletmelerinin genel durumu Vali Sabri Başköy'ün başkanlığındaki toplantıda değerlendirildi. Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantıya; Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı H.Osman Ebiloğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü E.Elfaz Ermiş, diğer katılımcılar ve işletme temsilcileri  katıldı.

Toplantı öncesinde yapmış olduğu konuşmada, Çorum hayvancılık sektörü ve işletmelerinin yaşadığı sorunların ele alınacağını ifade eden Vali Başköy; "Geniş katılımı olarak yapmış olduğumuz bu toplantı ile ilimizdeki hayvancılık sektörünün sorunlarını en aza indirmek istiyoruz. Rekabet ortamının her geçen gün artmaya devam eden günümüzde işletmecilerimizin elini nasıl güçlendiririz düşüncesindeyiz. Dolayısıyla bu toplantı ve yapılacak olan alt toplantıdan çıkacak sonuçların, Çorum tarımına ve ekonomisine önemli katkıları olacaktır." dedi.

Vali Sabri Başköy'ün hayvancılık sektörlerini ziyaretleri sırasında kendilerine iletilen ve çözüme kavuşturulması istenen sorunların çözüme kavuşturulması için, ilgili kurumlardan oluşan bir çalışma komisyonu oluşturulmuş ve bu komisyon çalışmalarını tamamlayarak Çorum’un hayvancılık sektörüne dair bir rapor hazırlamıştır. 

Çorum hayvancılık işletmelerinin genel durumunun değerlendirilmesi toplantısında, komisyon tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda;  hayvancılık işletmelerinin ruhsat problemleri, yatırım ve hibe kredi kullanım problemleri, mısır üretiminin planlanması, çevre düzeni planı ve çevreyle ilgili atık problemleri ile bu kapsamda sunulan çözüm önerileri detaylı bir şekilde değerlendirildi. 

Toplantı diğer maddeler görüşülmesi ve karşılıklı yapılan değerlendirmenin akabinde sona erdi.





Son Güncelleme: 19.09.2013 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.