Hem kargo hem yolcu taşıyacak

Tokat’ta 520 milyonluk dev havaalanı yatırımı hem yolcu hem kargo taşımacılığına uygun yapılıyor.

19 Haziran 2021 Cumartesi 12:09
Hem kargo hem yolcu taşıyacak

Tokat’ta 520 milyonluk dev yatırım havadan görüntülendi.

Tokat’ta 520 milyon liraya mal olacak olan yeni havalimanı inşaatı çalışmalarında gelinen son nokta havadan görüntülenerek gözler önüne serildi.

Türkiye'nin ulaşım ağı ve altyapısında her geçen gün yeni bir yatırım kendisinden söz ettiriyor. Tokat'ta da yapımı süren havaalanı inşaatı, gelinen aşamayı gözler önüne sermek için havadan görüntülendi. Tarım kentinde hayata geçecek bu yatırımın hem ulaşım hem de tarım ürünleri sevkiyatı açısından kente önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

3 YIL ÖNCE BAŞLANAN İNŞAATTA SONA GELİNİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce yaklaşık 3 yıl önce başlatılan yeni Tokat Havalimanı inşaatında sona yaklaşıldı. 520 milyon liraya ihale edilen havalimanında pist çalışmaları tamamlandı. 45 metre genişliğinde 2 bin 700 metre uzunluğunda yapılan pistin ışıklandırma sistemi aktif hale getirildi.

İNŞAAT YIL SONUNDA TAMAMLANACAK

Terminal binası ve kule inşaatında tefrişat çalışmaları ise devam ediyor. Son teknoloji ile donatılacak olan havalimanı inşaatının yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

“BU YILIN SONUNA DOĞRU HAVAALANIMIZDA UÇUŞLARIMIZ BAŞLAYACAK”

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik, yeni havalimanında çalışmaların son derece yoğun ve hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Kaba inşaatı tamamlanan havalimanında tefrişat çalışmalarının yürütüldüğüne dikkat çeken Başkan Çelik, “İnşallah bu yılın sonuna doğru havaalanımızda uçuşlarımız başlayacak.

HAVALİMANI İLE ŞEHRİN EKONOMİK POTANSİYELİ GELİŞECEK

Biz de ticaret sanayi odası olarak tam havaalanının açılışı netleştiğinde havalimanın Tokat’a kazanımlarıyla alakalı bir takım çalışmalar, organizasyonlar yapacağız. Havaalanımızla beraber şehrimizin gelecekte ekonomik potansiyelinin çok ama çok daha gelişeceğine ve artacağına inanıyorum. Eski havaalanımızın yeriyle ilgili de gıda ihtisas OSB’yle alakalı bir çalışmamız var.” dedi.

“HEM YOLCU TAŞIMACILIĞI HEM DE KARGO TAŞIMACILIĞI AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ”

Hava ulaşımının önemine dikkat çeken Başkan Çelik, “Ben hava yolunun hem yolcu taşımacılığı hem de kargo taşımacılığı açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Biz tarım, gıda şehriyiz. Tarım ürünlerinin dünyanın bütün ülkelerine çok hızlı bir şekilde raf ömrü çok kısa olduğu için nakledilmesi lazım. Bu açıdan da havaalanı bizim için çok önemli. Ne kadar önemli olduğunu açıldıktan sonraki şehirdeki ekonomik gelişmeleri izledikten sonra hep beraber göreceğiz.

ŞEHRİN EKONOMİSİ EN AZ İKİ KATI BÜYÜYECEK

Ben şehrin ekonomisine en az iki katı büyüteceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 22.06.2021 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cahil ihtiyar 2021-06-19 13:06:59

Şöyle bir hikaye vardır: Süleyman Demirel zamanında Çorumlu bir heyet Ankaraya gitmiş. Süleyman Demirel e demişler ki efendim şu illerden ziyaretçileriniz var o da hemen "Çorumluları alın."demiş. Neden efendim daha önceden gelen iller var onlari alsak ya çorumlular sonradan gelmişti çorumlulari sonradan alsak ya demiş. Bunun üzerine Süleyman Demirel demiş ki çorumlularin işi basittir onlar hizmet istemek için gelmezler; onlar şu müdürü at, ötekini sür, şuna torpil yap diye gelirler. onun için onları hemen dinleyip gönderelim." demiş.
Çorumlunun hikayesi bundan ibarettir. Zannedersem Çorum un hava alanı hikayesi böyle oldu.

Avatar
vatandaş20 2021-06-19 12:46:45

Çorum'a dev hizmet. Vekillerimizi alkışlıyoruz...

Avatar
Çorumlu 2021-06-19 13:39:11

Çorum ve Çorumlular olarak verdiğimiz oyların hakkını fazlasıyla alıyoruz. Park, bahçe, çocuk parkı vs. Herkes hak ettiğini yaşar, ne ekersen onu biçersin. Çorum Uçağı havada görür, Havaalanı ister. Treni tırın üzerinde görür Demiryolu ister. Çorum ve Çorumlular %50 ve üzeri oy vermeye devam ettiği müddetçe her zaman çantada kekliktir. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum

Avatar
öğretmen ali 2021-06-19 12:18:10

Çorum sandım başlığı görünce ...Ama haberi okuyunca ben şok:(((

Avatar
Sungurbey 2021-06-19 17:02:34

Çorum'a gereksiz yatırım havaalanı!!
Yozgat'a gerekli.
Tokat'a gerekli.
Amasya'ya gerekli.
Trene de gerek yok ya, Yozgat'ı kullanırız.
Cumhur ittifakına oy da gereksiz.
Gerekli iller versin...

Avatar
Ahmet 2021-06-19 15:50:07

Çorum tam manasıyla hak ettiklerini alıyor ve hak ettiği gibi yönetiliyor. Kimisi makam kimisi cebinden başka bir şey düşünmeyenlerin dini motifli işlerinden dolayı oy verirseniz sonucuna da katlanırsınız. Yaparlar şimdi birkaç mescid, cami, mevzu hallolur.

Avatar
Deli Ahmet 2021-06-19 14:22:01

Çorum'a nerde peki ???

Avatar
Cahil ihtiyar a cevap 2021-06-19 13:55:13

Cahil ihtiyar çok haklısın. Tam isabet tıpkı Osmancık ta eniştenin sessiz sedasız mğdğrkrn yeniden yeni ve yepyeni bir kuruma müdür yapılması gibi. Hani çok acildi. Çok mu elzemdi. Çok mu liyakatliydi. Çok mu önemliydi. Memlekette hiç mi adam kalmamıştı. Hadi bilin bakalım bu bilmeceyi. Kimin eniştesi. Ah kimin eniştesi. Canım eniştem. Eee artık habercim 19 da eğer harbiden haberciyse yazsın bakalım bu haberi

banner165