HEM ticaret yapmamalı

TSO Orman ve Ağaç Ürünleri Meclis Üyesi Murat Erdal, İskilip HEM'in ciro açıklamasına cevap verdi

03 Haziran 2018 Pazar 01:26
HEM ticaret yapmamalı

TSO Orman ve Ağaç Ürünleri Meclis Üyesi Murat Erdal, İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi’nin 2017 cirosunun mobilyacı esnafını endişelendirdiğini belirterek, HEM ticaret yapmamalı^dedi.

HEM’in 2017 cirosunun Küçük ve orta ölçekli mobilyacı esnafının yapacağı işlere engel olacağını savunan Erdal, “2017 yılında İskilip Metin Alkan Halk Eğitim merkezinin 6 milyon ciro yaptığı  ve  ödediği vergiden  bahsediliyor, Devletimizin Halk eğitimden aldığı vergiye mi ihtiyacı var? diye sordu.

Halk eğitimin istihdama sağladığını belirttiği katkının iş dünyasının yapacağı işleri yaparak olmaması gerektiğini vurgulayan Erdal, açıklamasında özetle şöyle dedi; Halk eğitim merkezi sanayinin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirdiğinden bahsediyor, yetiştirdiği ara elemanların yapacakları işleri ellerinden alarak, işletmeleri işsiz bırakmaktadır. Bu konuda herkesin ön yargıyı bırakıp, biraz empati yapmasını istiyoruz. Halk eğitimin yapmış olduğu bu haksız rekabetin bir an evvel önüne geçilmelidir. Tavrımız ve isteğimiz nettir. Halk eğitim merkezi ticaret yapmamalıdır.

Ekmeğini mobilya sektöründen kazanan meslektaşlarıma, bol bereketli kazançlar dilerim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adrian Monk 2018-06-03 13:47:32

Bu endişe neden? Bırakın çalışsın üretsin adamlar. Ne diye engelliyorsunuz? iyi olan illa ki kazanır. Rahat olun

Avatar
iskilipli 2018-06-03 14:32:35

Neden son zamanlarda İskilip'e İskilip Metin Alkan Halk Eğitime taktınız? İskilip demek İskilip Halk eğitim demek. Türkiye'de yüzümüzün akı İskilip'in Çorum'un yüz akı. Birçok İskilipli burdan ekmek yiyor. Siz para kazanacaksınız da İskilipli kazanmayacak mı? Sahi bu endişeniz kaygınız neden? Herkes kendi işine baksın, rızkı veren Allah'tır neticede...

Avatar
HASAN 2018-06-04 08:54:32

adam doğru söylüyor beyler.amaç halkı eğitmek mi haksız rekabet mi?yaptığı ciroyla değil de sanayiye yetiştirdiği eleman sayısıyla övünsünler.

Avatar
Kenann 2018-06-03 15:30:31

İşin Teknik Boyutunu bilmeyenler;
Döner Sermaye İşletmesinde çalışan usta öğreticilerin hakediş ücretleri, SGK pirim ödemeleri ve işletmenin tüm genel giderleri devlet bütçesinden ödeniyor..
6 milyon ciro az bile

Avatar
İskilip sevdalısı 2018-06-04 13:53:25

Kenan efendi yanlış biliyorsun. Ustaların ücretini devlet ödüyor doğru. Ama halk eğitim döner sermayeden sadece çıraklara 400 bin lira ödüyor yıllık. Elektriği, suyu, ısınması, yakıtı tamamen döner sermayeden ödeniyor. Bunun üstüne de devlete yıllık 2-3 milyon para gönderiyor katkı olarak.
Son on yılda yetiştirilip özel sektöre kazandırılan, kendi işyerini açan çırak sayısı 400 kişinin üzerinde. Hammadde alımının tamamına yakınını Çorum esnafından alıyor. Çorum esnafının cebine de yıllık 2-3 milyon lira sokuyor. İskilipte 100 civarında insana direk olarak istihdam sağlıyor.
Murat ERDAL efendi cevaplasın bakalım
Murat efendi son beş yılda kaç lira vergi verdin?
Kaç kişiye iştiham sağladın.
Mallarını Çorumdan mı alıyorsun, yoksa kayseriden bursadan mı.
Üreten, eğitim yapan insandan korkmayın. Kişisel çıkarlarınızla kurumları yıpratmayın. İskilipli size gururunu halk eğitimini yedirmez.

Avatar
Fatih 2018-06-10 03:14:07

Kendi beceriksizliklerini İHEM’e fatura ediyorlar. Kötü kötüdür. İHEM varken Çorum’da gayet kaliteli iş yapan ve para kazanan bir çok mobilyacı var. Başarısızlığınızın sebebi sadece sadece sizsiniz. Sebebi kendinize bağlayın çalışın üretin o zaman konu çözülür.