Hemşehrimiz tarih verdi

Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere, Çorum’un Sungurlu İlçesi OSB'de temeli atılan fabrikaların baharda üretime başlayacağını duyurdu.

31 Ağustos 2022 Çarşamba 15:35
Hemşehrimiz tarih verdi

Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere, Çorum’un Sungurlu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Öğle saatlerinde Sungurlu’ya gelen Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Organize Sanayi Bölgesi’ne gitti. Dere, Sungurlu OSB önünde Kaymakam Fatih Görmüş, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Dere, burada temeli atılan barut, fişek ve kapsül fabrikaların da incelemelerde bulundu.

YATIRIMCILARA ÇAĞRI

OSB programı kapsamında bir konuşma yapan Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş, “Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi, 1997 yılında çalışmalarına başlanmış ve 2001 yılında tescil edilmiş bir Organize Sanayi Bölgesidir. Yaklaşık 485 hektar alana kurulu, 1. Etap imar planı 2001 yılında tamamlanmış. Son dönemde Milli Savunma Bakan yardımcımız Muhsin Dere’nin katkılarıyla Sungurlu OSB’de güzel şeyler oluyor. Tüm yatırımcıları Sungurlu OSB’ye yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.

‘DIŞA BAĞIMLILIKTAN BÜYÜK ÖLÇÜDE KURTULDUK’

Milli Savunma Bakan yardımcısı Muhsin Dere ise vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, “Son 20 yılda Savunma Sanayi alanında, Sanayileşme alanında çok ciddi yatırımlar yapıldı. %20’lerden %80’lere çıktı. Artık yaptığımız silahın, mühimmatın %80’inin Türkiye’de yapabiliyoruz. Dışa bağımlı olmaktan çok şükür büyük ölçüde kurtulduk. İnşallah daha iyi olacak” dedi.

“MART-NİSAN GİBİ FABRİKALAR ÜRETİME BAŞLAYACAK”

‘Sungurlu OSB’de geçen sene Haziran ayında bu süreci başlattık’ diyen Dere, şöyle devam etti: “1 yıl geçti ve 1 yıl boyunca boş durmadık. Hep birlikte çalıştık. Bir taraftan OSB’nin imar planlarının revizelerine çalıştık. İlk olarak fişek fabrikası idari binalarını yapmaya başladı. 400 dönüme yakın bir alan tahsis ettik. Bütün güvenlik tedbirleri alınmış, son derece modern bir fişek fabrikası kurulacak. Biz fişek fabrikasına sevinirken kapsül fabrikası için 300 dönüm yer tahsisi yaptık. Fişek geldi, barut geldi, barutu kim yapacak derken sağolsun Ahmet Ahlatcı ile görüştük. Onunda Çorum OSB’de sorunları olduğu için, tercihini Sungurlu’dan yana kullandı ve 600 küsür dönüm alanı ona tahsis ettik. Buda 150-200 milyon yatırım gerektiren devasa bir tesis. Bu kadar yatırım yapılmışken dedik ki Sayın Cumhurbaşkanımız temelini atsın. Çorum programını biraz da erkene aldık. Cumhurbaşkanımız Mayıs ayında açalım dedi biz Mayıs aynına bunu bırakmayacağız Mart yada Nisan’da fabrikalar üretime başlayacak” dedi.

“2 BİN 500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Barutun ham maddesini de Sungurlu’da üreteceklerini hatırlatan Dere, “Barutun ham maddesini Türkiye’de yapan yok ve dışarıdan alıyoruz. Türkiye’de sadece Sungurlu’da yapılacak. Güvenliğinden temizliğine, teknik lise mezunundan üniversite mezununa kadar 2 bin 500 kişi istihdam sağlanacak” diye konuştu.

Burasının 4 köyün arazine kurulmuş bir OSB olduğunu aktaran Dere, “1997’de başlamış bir süreç. 2002 yılında OSB tescil edilmiş. 2001 yılında da ilk 1000’lik kısmı imar planı onaylanmış. Buraya emek veren herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31.08.2022 21:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melih Koca 2022-08-31 15:45:21

Allah yardımcınız olsun. Allah engellemeye kalkanlara fırsat vermesin

Avatar
Tolga 2022-08-31 17:44:00

Kemal abinin haberi varmı? İzin aldınızmı ondan

Avatar
Kenan 2022-09-01 03:11:50

Teknofest Çorum veya ilçelerinde yapılmalı insan salı var Çarşamba böyle yoğunluk görmemiştir

Misafir Avatar
tolga 2022-09-01 11:16:09 @Kenan

İskilip ilçesi teknofest için uygun hem buradan sürekli yorum yazan arkadaşlarıda sevindirmiş oluruz. İskilipli Atıf Hoca havalanı bunun için uygun.. uçaklarda rahatlıkla iniş yaparlar...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Misafir 2022-09-01 15:47:18

Yok ya siz kendinizi ne sanıyorsunuz daha Osmancık ve İskilip yolunu becerip yapamadınız hadi oradan

banner165