Hemşehrimizden kritik altın çağrısı

Halkbank Genel Müdürü hemşehrimiz Osman Arslan, astık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması hususunda önemli bir çağrı yaptı.

06 Ocak 2022 Perşembe 18:31
Hemşehrimizden kritik altın çağrısı

Haber7'ye açıklamalarda bulunan Halkbank Genel Müdürü hemşehrimiz Osman Arslan, Kur korumalı TL mevduat hesabı, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ve konut kredileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber7’den Gamze Türk ve Fuat Öner imzalı habere göre, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan Türkiye’de kadın girişimci ekosistemini desteklemek amacıyla başlattıkları 'Üreten Kadınlar Yarışması’nın basın toplantısında Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu.

"VATANDAŞIN HİÇ BİR ŞEKİLDE KAYBI OLMAYACAK"

20 Aralıktan önce döviz kurlarında ekonomik temellerle uyumlu olmayan suni bir yükseliş yaşandığını belirten Arslan "Biz buna köpük diyoruz. Olmayacak bir köpük oluştu. Bunu gören yönetimimiz finansal bir çözüm getirmiş oldu. Bu çözüm Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle, vizyonuyla ve güven veren tarzıyla birleşince vatandaşlarımızda bir güven oluştu. Bizim milletimiz çok ferasetli neyin ne olduğunu bilen millettir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan gelen açıklama üzerine daha o akşam internet üzerinden vatandaşlarımız dövizlerini bozup TL’ye dönemeye başladı. Bu önemli bir etkiydi. Ertesi gün de piyasalar açılınca insanımıza yansıdığını gördük.

"94 MİLYAR TL'Yİ BULDU"

Aradan geçen zaman içinde başta kamu bankaları olmak üzere özel bankalarımızda devreye girerek 94 Milyar TL rakamlarını geçen bir eğilim var buraya. Bu hesaplar 3 ay vade ile açılabiliyor. Bu bir süreç. Bazı müşterilerimiz biraz daha düşünmek ister. Hesabını yapar. Dövizin Türk Lirasına dönmesiyle oluşan kaynak bu ülkenin geleceğine yapılan bir yatırımdır. İnsanımıza bu anlayışı anlattığımız zaman hemen işlemi yapıyor.

VATANDAŞA ÇAĞRI: GELİN SİZE ANLATALIM

Bu ülke bizim. Ülkenin geleceği önemlidir. Türkiye altyapısı güçlü bir ülke. Niye suni dalgalanmalarla ülkemiz kaybetsin ki? Kaybedecek bir kuruşumuzun olmaması gerekir. Bu yönüyle biz halkımızı Türk Lirasına sahip çıkmaya ve bu yeni üründen kullanmaya davet ediyoruz. Hiçbir şekilde bir değer kaybı olamayacaktır ama kazancı hem ülkeye hem de kendilerine olacaktır. Gelin şubelerimize bu ürünü size anlatalım, değerlendirmeyi siz yapın. Kazanan hepimiz olacağız." Dedi.

"YÜZDE 10'U BİLE NELER KAZANDIRIR SİZ DÜŞÜNÜN”

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili önemli bir çağrıda bulunan Arslan "Ekonomiye dahil olmamış yastık altı diye tabir ettiğimiz 300 Milyar Dolar bir altın stokumuz olduğu söyleniyor. Ciddi bir rakam. Yani bunun yüzde 10 bile finans sistemine kazandırıldığında, kazanacaklarımızı siz düşünün. Bununla ilgili çalışmalar yapıldı. Biz de şubelerimizde yastık altındaki fiziki altınların kuyumcular üzerinden bize kaydi altın döndürülmesi noktasında bir çalışmamız var. Yine hali hazırda yatırımlarını hesaplarında altın olarak tutan müşterilerimizin TL’ye dönme durumu var. O da döviz mevduatına çok benziyor.

Vatandaşımız altınını bozdurursa üç ay sonraki altın artışını garanti ediyoruz. Bu yönüyle endişe etmeye gerek yok. Ama altınların da ekonomiye kazandırılması bizim ekonomik aktivitemizi arttıracak. Biz yerli tasarruflarımızla büyümek istiyoruz. Türkiye artık cari açık vermeyen bir ülke oluyor. Yeni ekonomi yaklaşımının temel nedeni cari açık vermeyen ama döviz ihtiyacını ihracat yaparak, turizm gelirleriyle, üreterek, dış dünyaya satarak ve yerli üretimi teşvik edip üretim modelindeki girdilerimizi ithal etmek yerine içeriden üreterek canlandırmak üzerine kurulu bir ekonomi yaklaşımı. Hem içeride üreteceğiz ama ürettiklerimizin belirli bir kısmını dışarıya satacağız. Mal üretip satarak dışarıdan kalıcı dövizi getireceğiz. Bu modeli biz de banka olarak destekliyoruz. Finansman politikalarımızı bu modele hizmet edecek şekilde yapmaya çalışıyoruz." Dedi.

YENİ KONUT KREDİSİ KAPMANYASI GELECEK Mİ?

Konut kredisi beklentisinin farkında olduklarını belirten Arslan "Bizim kamu bankalarının finansman oranları sektöre göre oldukça cazip durumda. Bu oranlarda dahi talep var. Fena bir oran değil. Özellikle konut üretimi ve satışı birçok alt sektörü de canlandırdığı için ekonomide önemli bir ivme oluşturabilir. Önümüzdeki günleri görmemiz lazım. Ekonomi yönetimi olarak gerekli konular değerlendirilip konut ihtiyacı olan vatandaşlarımıza sağlıklı, kaliteli ve uygun vade ve maliyette olan konutları sağlamak noktasında bir çalışma yapılabilir. Hazır olan bir şey yok ama olmayacağı anlamına gelmez. Biz her zaman ekonomi yönetiminin bir parçasıyız. Taşıt konusunda da ihtiyaç olması halinde karar alınır, harekete geçilir." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7

Son Güncelleme: 06.01.2022 18:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haram ve Nas'a ne oldu? Öldümü 2022-01-06 19:17:02

Hanş faiz haramdı, hani Nastan ayrılmazdın. Altını dövizi bozdurup faizli ve korumalıya yatırın diyorlar. Allahtan kork derler ama yaptıkları bu işte. ALLAH AKIL FİKİR VERSİN BUNLARA. Katılım bankasını bile FAİZLİ BANKAYA ÇEVİRDİLER. Karamanın koyunu HOCALARI DA FETVA VERDİ ve helal dedi. Nasıl olduysa DİYANET HARAM deddi. Benden başka bişey beklemeyin diyen ey akp. İşiniz bitti vesselam. Millet oylarıyla yüklenecek parti arıyor. Bu CHP dende bi CACIK olmaz belli. Özgür denen sözcüsü dine hakaret ederek mi bizden oy alacak.

Avatar
Vatandaş 2022-01-06 18:43:21

Bu dünyada sormazlarsa diğer tarafta sorarlar Süleyman aga.

Avatar
HAS ÇORUMLU 2022-01-07 18:29:39

Hepsi yargılanacak rumuzlu vatandaş.Sen kimsin de kimi yargılıyorsun ha. Kardeşim kimse kimsenin parasını,altınını zorla almıyor.Allah'tan korkan, faizden korkan bu sisteme zaten geçmez.İsteyen dahil olur istemeyen olmaz bu kadar basit.Devlet eli kolu bağlı olan biteni seyretsemiydi.Siz istiyorsunuz ki dolar, altın alsın yürüsün, millet perişan olsun, millet bize koşsun.Biz çapulcular da iktidarı devralalım Yok öyylle.

Avatar
Hepsi yargilanacak. Pismis kelleler 2022-01-07 09:28:15

Herseyi yediler bitirdiler. Simdi de milletin cebindeki paraya , altina goz diktiler. Sunlarin sifatlarini gorunce, ne kada olduklari anlasiliyor. Rezza Zarrap'a Halk Bankasini teslim edip ulkemizi dunyaya rezil ederken sesiniz cikmiyordu. Ama goreceksiniz bunlatin hepsi hesap verecek. Burunlarindan fitil fitil gelecek. Insan icine cikacak yuzleri kalmayacak.

banner165