Hemşehrimize yeni görev

Çorumlu işadamı Erdem Çenesiz, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı seçildi

29 Nisan 2018 Pazar 17:30
Hemşehrimize yeni görev

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin 26 Nisan günü gerçekleşen seçiminde, yeni başkan ECE Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Erdem Çenesiz oldu.

Üç ana sektörün mutabakatıyla oluşturulan tek liste ile yapılan seçimde Erdem Çenesiz başkanlığında oluşan yönetim kurulunun asil üyeleri; Kaleseramik, Batıçim, Paşabahçe, Çimentaş, Ekom Eczacıbaşı, Şişe Cam, Limak Çimento, Eleks Elginkan, Trakya Cam ve Sontrade; yedek üyeleri Güral Porselen, Akçansa, Yurtbay Seramik, Traçim, Ege Seramik, Göltaş Çimento, Seranit, Turan Seramik, Meta ve Medcem; denetim kurulu üyeleri ise Nuh Çimento, Çanakçılar Seramik ve Avrasya Kiremit gibi sektörlerinin önemli firmalarından oluştu.

İHRACAT HEDEFİ

Seçimin ardından kısa bir açıklama yapan Erdem Çenesiz; Türkiye’nin önemli firmalarının takdiri ile oluşan bu güçlü yönetim ile çalışmanın yüklediği sorumluluğu hatırlatarak  Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği ihtisas alanında geçen yıl 150’ye yakın ülkeye 2,9 milyar Dolar’lık ihracat gerçekleştirildiğini, ülke ekonomisi için son derece önemli bir yeri bulunan bu yapının başkanlığına seçilmekten onur duyduğunu belirtti.

Bu üç büyük sektörün temsilcileri olarak sürdürülebilir bir başarı için azimle çalışacaklarını dile getiren Çenesiz, “2018 yılının ilk çeyreğinde ihracat miktarında gerçekleşen %12 artışla moral bulduk. Yıl sonu hedefimiz bu oranı %20’ye çıkarmak. Birliğimizin 3 ana sektörü olan seramik, çimento ve cam endüstrileri, çok az ithalat ile yüksek ihracat yaparak milli katmadeğer yaratan sektörlerdir. Bu açıdan birliğimizin ülke ekonomisi ve gelişimi için özel bir durumu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ERDEM ÇENESİZ

1972 doğumlu olan Erdem Çenesiz, işletmecilik alanında lisans ve İşletme Analizi alanında Yüksek Lisans eğitimi aldı. Kökeni 1946’ya dayanan ve 2007 yılında  ECE Holding’in çatısı altında toplanan ECE grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Çenesiz, ilaveten Ideal Standard Türkiye CEO’luğu görevini de üstlenmiştir. Hali hazırda Türkiye Seramik Federasyonu ve DEİK Tunus İş Konseyi Başkanlığı görevlerini sürdüren Çenesiz, geçmişte Türkonfed Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanlığı Orta Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanlığı ve Çorumsiad Başkanlığı görevlerinde de bulundu.

ÇİMENTO, CAM, SERAMİK VE TOPRAK ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

2.100’ün üzerinde üyesi bulunan Birlik, Türkiye genelinde Seramik, Cam ve Çimento sektörlerinde tek ve koordinatör birliktir. Avrupa’dan Amerika’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan 150’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren ülkemiz çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörleri, Türkiye’nin toplam ihracatından yaklaşık %2 pay almaktadır. Birlik, sektörün önünü açacak ve sorunlarına çözüm arayacak girişimlerde bulunulmakta ve böylelikle uluslararası pazarlarda sektörün rekabet edebilirliğine katkı sağlanmaktadır.

Son Güncelleme: 29.04.2018 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165