Hızlı gidiyor, yüzde 50’si bitti

Çorum’un Sungurlu İlçesi OSB'de yapımı devam eden savunma sanayi yatırımlarının yüzde 50 seviyesine geldiği bildirildi.

18 Ocak 2023 Çarşamba 11:57
Hızlı gidiyor, yüzde 50’si bitti

Çorum’un Sungurlu İlçesi Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yapımı devam eden barut, fişek ve kapsül fabrikalarından oluşan savunma sanayi yatırımlarının yüzde 50 seviyesine geldiği bildirildi.

Ahlatcı Gold Force Küresel Barut fabrikası, Nitrogliserin fabrikası ve Nitroselüloz fabrikası ile Arca Kapsül üretim fabrikası ve Mıte Defence Fişek üretim fabrikası, OSB’de 4 bin dönüme yayılan 3 farklı firmanın 5 farklı fabrika inşaatının planlandığı şekilde devam ettiği belirtilirken, yüzde elli seviyelerine gelen yatırımların kaba inşaatların tamamlanmak üzere olduğu kaydedildi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin girişimleriyle OSB’ye savunma sanayi fabrikalarının temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Ağustos 2022 tarihinde atılmıştı.
2 bin 500 kişinin çalışacağı ve ürettiklerinin çok önemli bir kısmını ihraç edecek fabrikalar, 3-4 milyar liralık bir ihracat ve üretim potansiyeline sahip olacak.

6 milyar lira yatırım tutarı ile Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük savunma sanayi yatırımı özelliğine sahip fabrikaların faaliyete geçmesiyle, Sungurlu savunma sanayi merkezi haline dönüşecek.

Fabrikaların açılışının önümüzdeki aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması planlanıyor.

Son Güncelleme: 18.01.2023 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-01-18 13:04:12

Emeği geçenlerden Allah razı olsun. İNŞALLAH Çorum'umuzun diğer ilçelerine de fabrikalar kurulur. 13 ilçenin her birisine fabrikalar kurulsa ÇORUM bambaşka bir çehreye bürünür. Çorum da hem nüfus artar, Hem de ÇORUM'dan göç olmaz. Çorum'a daha fazla Organazi Sanayi Bölgeleri açılır İnşAllah. Çorum kalkınsın, Çorum büyüsün, Çorum gelişsin.Çorum her zaman Türkiye de katma değer sağlayan illerin başında geliyor. Çorum Türkiye de İhracat da lider ŞEHİR'lerden bir tanesi. Çorum her şeyi hak ediyor.