İkinci el otomobilde piyasa fiyatları oturuyor

İkinci el otomobil fiyatları, pandemi nedeniyle üretimi duran sıfır araçların da piyasaya girmesiyle düşmeye başladı.

31 Aralık 2020 Perşembe 09:52
İkinci el otomobilde piyasa fiyatları oturuyor

İkinci el otomobil fiyatları, pandemi nedeniyle üretimi duran sıfır araçların da piyasaya girmesiyle düşmeye başladı. Galericiler, araç fiyatlarının yaz aylarında tekrar yükselmesinin beklendiğini, bu nedenle otomobil almak için bu zamanın en uygun dönem olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde birçok otomotiv üreticisinin üretime ara vermesi, Türkiye'de sıfır araç pazarının yanı sıra ikinci el otomobil piyasasını da etkiledi. Artan taleple bazı ikinci el otomobillerin sıfır değerinden bile pahalıya satıldığı durumlar oldu. Ancak sıfır araçların piyasaya girmesiyle ivme tersine döndü. İkinci el piyasasında fiyatlar düşerken, galericiler araç almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

'FİYATLAR YÜZDE 10 DÜŞTÜ, DAHA FAZLA DÜŞMEZ'

İkinci el otomobil alım satımı yapan firma sahibi Egemen Kurtçu (37), "İkinci el piyasası şu an araç almak isteyenler için en doğru zaman. Sıfır araçlar ülkeye girmeye başladı. Geçen ay 90 TL'ye sattığımız bir araç bu ay 82 bin TL'ye düştü. Yüzde onluk bir düşüş söz konusu. Ancak daha fazla düşeceğini de düşünmüyorum" dedi.

'MEVCUT PİYASA FİYATI YERİNE OTURUYOR'

İkinci el otomobil satış sorumlusu Muharrem Varol (32), "Pandemi falan derken sıfır araç piyasası oldukça daralmıştı. Taleplerden dolayı fiyatlar sürekli ikinci elde yukarıya çıkmıştı. Sıfır araçlar ülkeye giriş yapmaya başladı. Bu dönemde sıfır araç satışlarımız oldukça arttı. Piyasa suni bir şekilde yükselmişti. Mevcut piyasa fiyatı yerine oturuyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hikaye 2020-12-31 10:07:42

Aynı adamlar 1 ay öncesinde, yükseldi yükselecek alan hemen alsın diye açıklama yapıyodu... Paşa paşa düşecek

Avatar
Xxxx 2020-12-31 11:21:59

Düsecek mi diyeceklerdi, iş olmaz o halde tabi. Akıllica paylasım ama insanlar salak degil.
Bilin istedim.
Şunu unutmayın bu onların elinde olan biŕsey degil. Almazsın olur biter mecbur düşecek

Avatar
Aşı 2020-12-31 12:06:06

Aşidan bejlenen sonuc alinirsa fiyatlar yuzde 20 daha duşecektir bu nedenle 2021 yilinin orta aylarini beklemek gerek

banner165