İskilip OSB'de keşif

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teknik heyeti, Çorum’un İskilip ilçesi Akşemseddin OSB'de inceleme yapacak.

08 Nisan 2023 Cumartesi 01:41
İskilip OSB'de keşif

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teknik heyeti, Çorum’un İskilip ilçesine kurulması planlanan Akşemseddin Organize Sanayi Bölgesi’nde inceleme yapacak.

15 GÜN İÇİNDE GELECEKLER

İskilip Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Fikret Kısar, 15 gün içerisinde bakanlığın keşif için İskilip’e geleceğini söyledi.
Akşemseddin OSB ile birlikte İskilip’e Cumhuriyet tarihinde yapılandan daha büyük yatırımların gelmesi için girişimler devam ettiğini belirten Kısar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın İskilip OSB ile ilgili olumlu görüşünden sonra Çorum Valiliği’nin taşra teşkilatındaki 10 kurumdan istediği olumlu görüşlerin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na gönderildiğini ifade etti.

40 YATIRIMCI TAAHHÜT ETTİ

Bakanlık teknik uzmanlarının Atatürk Orman Çiftliği karşısındaki arazide keşif yapacaklarını, böylece İskilip Organize Sanayi kuruluşundaki 4.faza geçilip işin yüzde 75’lik kısmının tamamlanmış olacağıın aktaran Kısar, şöyle dedi: “İskilip Akşemseddin Organize Sanayi Bölgesi şimdiden yatırımcıların iştahını kabartıyor. Bilindiği gibi 40 yatırımcı İskilip OSB’de yatırım yapmak için talep formu doldurup, müracaatta bulundu. Yaptığımız girişimlerde İstanbul’da yaşayan hemşehrimiz olan bir iş insanını İskilip OSB’de 100 milyon Avroluk tarıma dayalı  entegre sanayi yatırımı için ikna çabaları devam etmektedir. Bu proje İskilip ve köyleri için gerçek bir bölgesel entegre kalkınma projesi olabilir. bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinden destek bekliyoruz.

4'ÜNCÜ  FAZA GELDİ

Planlanan İskilip OSB için devlet kademesinde ve özel sektörde 20 kişilik İskilipli ve İskilip’i seven arkadaş grubuyla arı gibi çalışıyoruz. Bir yılda bitmez denen sürecin yüzde 75’i 3 ayda gelişti. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, İskilip Kaymakamı Yunus Emre Vural, Belediye Başkanı Ali Sülük ve 20 kişilik gönüllü arkadaşa teşekkür ederim.

İSKİLİP'İN ŞANSI YÜKSEK

11 ilimizde yaşanan deprem, İstanbul ve civarındaki deprem beklentisi, İskilip Akşemseddin Organize Sanayi şansını artırmaktadır. 40 yatırımcıdan ön talep formu ve yatırım yapacaklarına dair taahhütname aldık. 41. olarak İskilipli bir iş adamı ağabeyimizi OSB kurulduğu zaman 100 milyon Avroluk tarıma dayalı entegre sanayi yatırımı yapmaya ikna ediyoruz. Bu yatırım yapılırsa sebzeciliği kurutarak tamamını ihraç etmeyi planlıyoruz. Bu proje gerçekleşirse bölgeye ciddi katkısı olur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2023-04-08 12:08:41

İnşAllah muvafakat olunur. Üretim oldu. Pazarlama ve lojistik çok önemli bu durum nazara alınmalı.
Ayrıca Çeşitli bölgelerden özellikle üretime ara verilen deprem bölgesinden belki imalathanesini taşıma proğramına alanlan olabilir. Bakıncılık İskilip için marka olmalı. ustalar var seri üretim şeklinde hayırlısı olsun seçim öncesi 1 oy değerli Tosyü İskilip Çorum duble yolu söz alınmalı.
Meslek Yüksek Okulu bekliyor Kale restorasyonu bekliyor

Avatar
İskilip den 2023-04-08 12:28:09

Bu sefer olacak İnşAllah, Fikret bey büyük entegre tesisler kuran arkadaştır,inanıyorum olacak ve İskilip in makus talihi son bulacak

Avatar
Öz Iskilipli 2023-04-08 16:35:58

İskilip ve köylerini kalkındıracak entegre proje müthiş,Bolu böyle entegre tarım işletmeleri ile kalkındırmak,başarılar

Avatar
çan saati 2023-04-08 17:07:19

Yatırımcı listesini açıklasın. elindeki yatırımcı listesi kimlermiş bilelim. Organize sanayisinin onayını almak çocuk oyuncağı. Yazışmalar yapılıyor devlet gereğini yapıyor. Önemli olan yatırımcı bulmaktır. Telaffuz ettiği rakama bakarmısınız? 100 milyon avroluk yatırım diyor. Kim yapacaksa o iş adamı açıklasın. Diğer 40 yatırımcı kim açıklasın. Yeter İskiliplinin kandırıldığı.

Avatar
Fikret 2023-04-08 23:07:59

Fesat saatçi, yatırımcı listesi ve taahhütnameler işin sekreteryasını yapan Belediyede ve Sanayi Teknoloji İl Md raporunda var git sor,işiniz gücünüz kıskançlık, çalış seninde olur,adamsan adını yazarsın,adam olmadığının resmidir

Avatar
Bolu Çorder 2023-04-08 16:31:49

Bolu Çorder de elde edilen başarıyı ,İskilip osb de göreceğiz,göç tersine dönecek

Avatar
Hasan 2023-04-08 23:12:08

O çocuk oyuncağla niye oynamadın bu güne kadar be gafil,oturduğun yerden ucuz kahramanlık yapma,bunun adı emek hırsızlığı, bu güne kadar adam olmayışın bundan

Avatar
Çorum daki İskilip 2023-04-09 04:58:23

Çan saati bile günde bir sefer doğru söylermiş,iş yapmıyon,bir sefer teşekkür ederim adam desinler,hep eleştiri şikayet,yazık