İskilip pilot bölge seçilmişti

Leader programında pilot seçilen İskilip'e destek geliyor.

22 Ağustos 2019 Perşembe 12:23

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Leader programı ile 2023 yılına kadar yerel eylem gruplarına yaklaşık 22 milyon euro destek verilmesi hedeflenmektedir. Böylece kırsalın ihtiyaçlarını kırsaldakiler belirleyecek ve bu ihtiyaçları karşılayacak projeler desteklenmiş olacaktır” dedi.  
Bakan Pakdemirli, Kırsal kalkınma kapsamında IPARD II programının önemli bir ayağı olan "Leader Yaklaşımı" programının tanıtım toplantısı  konuştu.
LEADER YAKLAŞIMI ŞİMDİLİK 12 İLDE UYGULANIYOR

Pakdemirli, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu işbirliği ile yürütülen Leader Yaklaşımı'nın şu an 12 ilde uygulandığını ancak zamanla bu illerin sayısının artırılacağını aktardı. Bakan Pakdemirli, “2010 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ve Çorum’un İskilip ilçelerinde pilot olarak başlatılan çalışmalara 2015 yılından itibaren hız verilmiş ve Leader Ankara, Amasya, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Kastamonu, Manisa, Ordu ve Samsun olmak üzere toplam 12 ilimizde yaygınlaştırılmıştır” dedi. 
 

Son Güncelleme: 22.08.2019 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2019-08-22 20:04:58

İl tarım md.lüğü ve ilçe tarım hazırlık yaptımı.
İlçemizin bağları, cevizleri eski elmamarı, ayvaları üretiki çoğaltılmamı ilçe çukur etrafı bağ bahçe. Tüm ilçe bağ bahçeleri birmeytidimip profosyonel üretim için bir çalışma olmalıdır.
Nem oranı arctı zeytin incir üretimi de araştırılmalı.
Irmak suyu ilçeye aktarılmalı.
Turist çekecek faaliyetler yapılmalı. Çalışmalı çalıştırılmalı.