İskilip’e 2,2 milyon lira

'İskilip İlçesi Yerel Kalkınma Stratejisi Uygulanması Projesi' onaylanırken, projeye 2 Milyon 200 bin TL’lik bütçe ayrıldı.

01 Haziran 2020 Pazartesi 22:59
İskilip’e 2,2 milyon lira

2015 Yılında İlçe Tarım ve Orman Müdürü olan İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ün önderliğinde oluşturulan ekiple kurulan Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından hazırlanan ve TKDK IPARD  2 Programı 7. Başvuru ilanı kapsamında desteklenen “İskilip İlçesi Yerel Kalkınma Stratejisi Uygulanması Projesi” onaylandı. Proje için 2 Milyon 200 bin TL’lik bütçe ayrıldı.

2015 Yılından bu yana yapılan çalışmalar kapsamında İskilip pilot bölge seçildi.  Dernek faaliyetlerini aralıksız devam ettirdi.  O dönem İlçe Tarım Müdürü olan Belediye Başkanı Ali Sülük’ün söz konusu kurumlarla yürüttüğü diyaloglar sayesinde olumlu gelişmeler yaşandı. İskilip’te ilgili kurum ve her meslek grubuyla yapılan toplantılarla önemli yol kat edildi. Projenin onayı ile 2 Milyon 200 bin TL’lik bütçe onayı gerçekleşti. Bu süreçten sonra ilçede küçük ölçekli işletmelerin hazırlayacakları projelere bu kaynaktan aktarma yapılacak. Proje onayı sonrasında Yerel Kalkınma Eylem Grubu Derneği’nden yapılan açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi’nin ortak yürüttüğü Leader yaklaşım tedbirinin Türkiye’de uygulanması amacıyla pilot bölge olarak seçilen İskilip’te, 2015 yılında kurulan İskilip Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından hazırlanan TKDK IPARD 2 programı 7. Başvuru çağrı ilanı kapsamında desteklenen “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması – Leader Yaklaşım Tedbiri” için yapılan “İskilip İlçesi Yerel Kalkınma Stratejisi Uygulanması projesi”, 2 milyon 232 bin TL proje bütçesiyle onaylandı” denildi.

İskilipost

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165